x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Elon Musk, mai sărac în 2022. Averea sa a scăzut cu peste un miliard de dolari. Care sunt cauzele

Elon Musk, mai sărac în 2022. Averea sa a scăzut cu peste un miliard de dolari. Care sunt cauzele

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2022   •   15:21
Elon Musk, mai sărac în 2022. Averea sa a scăzut cu peste un miliard de dolari. Care sunt cauzele
Sursa foto: Hepta

Elon Musk a devenit mai sărac în acest an cu 100,5 miliarde de dolari, arată datele Bloomberg. Cu toate acestea, își menține prima poziție în topul bogaților lumii, cu o avere de 169,8 miliarde de dolari.

Fondator al producătorului de vehicule electrice Tesla și al companiei SpaceX, Elon Musk a achiziționat în acest an platforma de socializare Twitter.

Acțiunile Tesla au crescut la 410 dolari în noiembrie 2021, ridicând averea netă a fondatorului companiei la 340 de miliarde de dolari. La vremea respectivă, următorul clasat era patronul Amazon, Jeff Bezos, cu o avere de circa 200 de miliarde de dolari. Ulterior, titlurile Tesla s-au redus cu 59% din cauza problemelor la vehiculele electrice. Musk deține în prezent circa 15% din acțiuni. Totodată, au existat probleme și în achiziția Twitter, iar acum el se confruntă cu grave probleme de personal.  

Pierderi a avut și Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, în acest an, a cărui avere s-a redus cu 83,5 miliarde de dolari anul acesta, iarChangpeng Zhao, directorul general al platformei de tranzacţionare cripto Binance a pierdut 81,9 miliarde de dolari.

Elon Musk este urmat acum de Bernard Arnault, proprietarul celei mai mari companii de produse de lux din lume LVMH, cu o avere de 157 de miliarde de dolari. Pe locul trei se află indianul Gautam Adani, cu o avere netă de  130 de miliarde de dolari. 
 

×
Subiecte în articol: elon musk sarac avere