x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden FesTop! In labirint...

FesTop! In labirint...

de Dana Andronie    |    30 Iul 2007   •   00:00
FesTop! In labirint...

Un festival al tuturor generaţiilor: FesTop. De la Wassabi, Anna Lesko sau Radu Ille pănă la Angela Similea sau Semnal M, căntăreţi vestiţi au mănuit microfonul (mai bine sau mai rău) şi au adunat aplauze şi ovaţii.

Fuse şi se duse - a trecut şi-a treia ediţie de Gală a topurilor şi festivalurilor Năvodari

Un festival al tuturor generaţiilor: FesTop. De la Wassabi, Anna Lesko sau Radu Ille pănă la Angela Similea sau Semnal M, căntăreţi vestiţi au mănuit microfonul (mai bine sau mai rău) şi au adunat aplauze şi ovaţii.

FesTop a scos in piaţă 25.000 de oameni intr-o singură seară. "Cultura e ca o lampă cu care am intra intr-un labirint: mica lumină ce ne-o dă in juru-ne nu face decăt să ne arate căt de mare e intunericul clădirii intregi" - a spus Mihai Codreanu. Parafrazăndu-l, am putea spune, păstrănd proporţiile, că FesTop este o lampă cu care cetăţenii din Năvodari au intrat in labirintul festivalurilor.

Â

SĂ FIE! Produs de ALDACO Film şi finanţat de Consiliul Local, evenimentul a luminat serile de 27, 28 şi 29 iulie pentru căteva mii de suflete. Nu-i puţin lucru şi nici uşor lucru să fii responsabil de introducerea artiştilor in scenă, mai ales cănd n-ai pe cine să introduci. Drumul spre Năvodari e lung şi incurcat, vedetele se mai rătăcesc.... Ce s-o mai dăm cotită?! Moga şi Randi s-au pierdut pe drum şi n-au mai ajuns. "Ce le spunem oamenilor?", se intreba, in culise, prezentatorul Gabriel Cotabiţă. "M-am săturat să-mi cer scuze pentru alţii. Să fie iertaţi şi uitaţi!", le-a urat maestrul de ceremonii, care trebuia să dea explicaţii poporului adunat in piaţă.

"Nu e departe vremea cănd tu vei uita totul, şi nici vremea aceea cănd tu vei fi uitat de toţi", spunea Marc Aureliu. Ar fi bine ca şi Marius Moga să memoreze aceste vorbe inţelepte. Poate că data viitoare se va găndi de două ori inainte de a trage chiulul de la o căntare şi de a-i umple de respect pe organizatori.

In rest, numai de bine! Năvodari are numai de căştigat de pe urma unor evenimente culturale puse la cale (cu cap) de primarul Tudorel Calapod.

Â

Amploare

FesTop s-a născut in Zilele Oraşului Năvodari. Şi bine a făcut! Se află deja la a treia ediţie şi i se anunţă viaţă lungă. Delegaţii din Gemlik, Umurbey, Kavarna, Chişinău, Teruel şi Zaragoza, ansambluri folclorice din Romănia şi din Spania, Turcia, Bulgaria şi Republica Moldova, Festivalul Minorităţilor şi toată pleiada de artişti prezenţi la FesTop vorbesc de la sine despre amploarea acestui eveniment cultural. Direcţia 5, Mirabela Dauer, Benone Sinulescu, Raul, Heaven, Bere gratis, My Band, Ovidiu Komornyik, K1, Mihai Mărgineanu, Dinu Iancu Sălă-janu, Talisman, Etnic au făcut parte din programul Galei de la Năvodari. Radu Ille a reuşit să-l facă pe primarul Calapod să exclame: "Sper să nu ne amendeze CNA-ul!". Cum aşa? Radu a dansat şi a căntat pănă a rămas la bustul gol. Căntăreţul a venit la FesTop incins cu un brău pe care scria anul 1930. "Este de la un strănepot de-al lui Octavian Goga. Nu-l vănd pentru nimic in lume! Dacă pentru clop mi s-au băgat in săn 1.000 de euro. Darămite pentru brău!"

×
Subiecte în articol: antimonden festop