x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Folk, folk si iarasi folk - Pavel Stratan deschide festivalul "Om bun"

Folk, folk si iarasi folk - Pavel Stratan deschide festivalul "Om bun"

de Dana Andronie    |    14 Dec 2005   •   00:00
Folk, folk si iarasi folk - Pavel Stratan deschide festivalul "Om bun"

"Omul bun" este binevenit la Teatrul Ion Creanga, intre 19 si 21 decembrie, de la ora 18:00. In acest an, invitatii care sustin recitaluri sunt nevoiti sa-si prezinte pasaportul la granita. Era si normal, atata timp cat ii cheama Margarita Drumeva si Krassimir Parvanov si vin din Bulgaria. "Il Presidente" Victor Socaciu a negociat si cu Jason Donovan pentru a canta la Festivalul "Om bun". Initial, acesta a acceptat cu placere sa vina pentru 15.000 de euro, dar cum turneul sau european s-a anulat, Jason a renuntat la Romania. Cu alta ocazie va onora invitatia lui Socaciu.

RECITALURI DE 5 STELE. "Eu beu" va fi aperitivul pentru festivalul de folk. Mai precis, Pavel Stratan (foto) va deschide "Om bun", cu amintirile care l-au transformat pe basarabean intr-un cantautor renumit. Dinu Olarasu, Florin Sasarman, Adrian Ivanitchi, Andrei Paunescu, Maria Gheorghiu, Vali Serban, Mircea Vintila, Victor Socaciu, Tatiana Stepa, Ecoul, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Marius Batu, Vasile Seicaru, Florian Pittis, Doru Stanculescu, Florin Chilian vor acoperi cele trei seri de "Om bun" cu cate un recital de suflet. Iar Ada Milea va fi cea care ii va introduce in scena pe folkistii de ieri, de azi si de maine.

PARTENERI. Biletele costa 200.000 de lei (pe seara), iar premiile sunt substantiale. Trofeul "Om bun", acordat de Fundatia Phoenix, consta in editarea unui album, Premiul I - 20 de ore de inregistrari intr-un studio, oferite de Societatea Romana de Radio, Premiul II - 7 milioane de lei, plus o chitara, Premiul III - 5 milioane de lei plus o chitara. De asemenea, si Oficiul National pentru Cultul Eroilor va acorda un premiu-surpriza.

Atentie, folkisti din toata tara! Preselectia are loc la 18 decembrie, la Teatrul Ion Creanga - sediul administrativ (vizavi de Cinematograful Patria), la ora 10:00.

Sponsorii celei de-a 15-a editii "Om bun" sunt: Walmark SA, Eurolines, Angelis SA, Aquamontaj SA, Erbasu SA. Parteneri media: Radio Romania Actualitati, TVR si Jurnalul National.

×
Subiecte în articol: antimonden folk