x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Folkistii se numara acum la Alba-Iulia

Folkistii se numara acum la Alba-Iulia

de Dana Andronie    |    14 Oct 2005   •   00:00
Folkistii se numara acum la Alba-Iulia

Incepand de astazi, Alba-Iulia are "Ziua de Maine". Adica, un festival de folk de milioane. Consiliul Judetean a scos din vistierie 300 de milioane, la care se adauga si calitatea muzicii unor seniori ca Ciocu sau Baniciu.

Intre 14 si 15 octombrie se aduna la Alba-Iulia toata floarea cea vestita a folkului: Vali Serban, Adrian Ivanitchi, Ada Milea, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Marius Batu, Florin Sasarman, Mircea Bodolan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintila, Vasile Seicaru, Mircea Baniciu si Vladi Cnejevici. Seniorii vor sustine recitaluri dupa concurentii care se lupta pentru premiile puse la bataie de organizatori.

ALBA FOLKISTILOR. Peste 50 de folkisti din toata tara au fost atrasi de marele premiu, in valoare de 6.000.000 de lei. Nu este o suma mare, dar destul de substantiala, incat sa-i aduca tocmai la Alba... Premiul I (individual) este de 3.000.000 de lei, Premiul I (grup) - 3.000.000 de lei, Premiul II - 2.000.000 de lei si Premiul III - 1.000.000 de lei. Limita de varsta este de 30 de ani si, din pacate, multi folkisti amatori de festivaluri au ramas pe dinafara. Un basarabean n-a trecut de preselectie pentru ca depasea cu opt ani varsta admisa concurentilor. Le-a parut foarte rau si organizatorilor, care l-au sfatuit sa-si gaseasca o trupa formata din concurenti mai tineri. Dar acesta n-a gasit pe nimeni care sa-i asigure biletul de intrare! Desi este abia la inceput, festivalul a starnit interesul Televiziunii din Chisinau, Nova, si postului de radio Vocea Basarabiei, care si-au trimis echipele la Alba-Iulia pentru a inregistra marele eveniment.

Daca tot exista "Ziua de Maine", Vali Serban si-a prezentat "Ultimul lup" (sub forma unui CD, bineinteles), iar maine, Mircea Vintila se lanseaza cu "Toti intr-o barca" la Galeriile de Arta ale Fondului Plastic. Prima editie a festivalului folk "Ziua de Maine" este organizat de Consiliul Judetean prin Centrul de Conservare si Promovare a Culturii traditionale Alba-Iulia.

×
Subiecte în articol: antimonden