x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden “Ignor jungla showbiz-ului”

“Ignor jungla showbiz-ului”

de Catalina Iancu    |    25 Ian 2008   •   00:00
“Ignor jungla showbiz-ului”

Lucia Dumitrescu a primit de la Adrian Romcescu “Dra­gos­tea mea”. Această piesă a in­trat în semifinala Eurovision (faza naţională), fiind apreciată de membrii juriului. Prin­tre aceştia s-a numărat şi Cor­nel Fugaru, profesorul ei. Pro­babil a fost o simplă coincidenţă.

Lucia Dumitrescu a primit de la Adrian Romcescu “Dra­gos­tea mea”. Această piesă a in­trat în semifinala Eurovision (faza naţională), fiind apreciată de membrii juriului. Prin­tre aceştia s-a numărat şi Cor­nel Fugaru, profesorul ei. Pro­babil a fost o simplă coincidenţă.

Are 17 ani şi este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” din Bucureşti, profil Filologie Bilingv engleză. A părăsit Buzăul natal şi locuieşte de trei ani în Ca­pitală. Anul trecut a câştigat Trofeul Mamaia, iar acum încearcă să dea lovitura la Eurovision.

 

Jurnalul Naţional: Cine te-a “descoperit” şi cu ce profesori te-ai pregătit de-a lungul timpului?

Lucia Dumitrescu: Cânt de la vârsta de 5 ani. Părinţii m-au descoperit şi au hotărât să mă ducă la un profesor de muzică din Buzău, Constantin Ungureanu. Aşa a început totul. Am mers la festivaluri pentru copii, unde câştigam locuri fruntaşe mereu, apoi la 11 ani am participat la “Ploaia Steluţelor”, emisiune difuzată pe TVR 1, unde am câştigat Marele Premiu, imitând-o pe Whitney Houston cu piesa “I will always love you”.

Aici i-am cunoscut pe cei care aveau să îmi devină profesori în Bucureşti: Marius Ţeicu şi Cornel Fugaru, care mi-au oferit piese. În 2001, “Dacă vreau, aprind o stea”, scrisă de Marius Ţeicu, a devenit hit în rândul copiilor. Iar domnul Fugaru mi-a oferit şansa de a pleca în străinătate la concursuri in­ternaţionale.

 

Trofeul din parcare

Jurnalul Naţional: Ai studii de canto?

Lucia Dumitrescu: Am luat lecţii de canto, tehnică vocală şi interpretare timp de şapte ani cu domnul Cornel Fugaru.

 

Jurnalul Naţional: Ce s-a mai întâmplat după “Mamaia”?

Lucia Dumitrescu: Dupa festivalul “Mamaia” am participat în Kazahstan la festiva­lul “Vocea Asiei”, cel mai mare din Asia. De-a lungul timpului la acest concurs au mai participat Nico, Luminiţa Anghel şi Monica Anghel. Am câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare a piesei din repertoriul kazah. Am reuşit performanţa de a învăţa refrenul în limba kazahă!

 

Jurnalul Naţional: Ce ai făcut cu maşina câş­tigată la “Mamaia”?

Lucia Dumitrescu: Este în parcare! Îmi este foarte dragă, pentru că este câştigată prin munca mea. Nu am de gând să o vând. Sigur o voi conduce, când îmi voi lua carnetul!

 

Vocea ei strică microfoanele

Jurnalul Naţional: Adrian Romcescu te-a “curtat” doar pentru Eurovision?

Lucia Dumitrescu: Nu. Participarea mea la Eurovision nu a fost programată cu mult timp înainte. Dar domnul Adrian Romcescu a compus, special pentru mine, piesa “Dragostea mea”. Vom face un album împreună.

 

Jurnalul Naţional: Se spune că strici microfoanele. Ce le faci?

Lucia Dumitrescu: De multe ori mi s-a întâmplat să merg la o emisiune şi să fiu rugată să interpretez “a cappella” un fragment dintr-o piesă. Vocea mea fiind puternică, i-am luat prin surprindere pe cei din regie... De aici “mi se trage” acest “titlu”.

 

Jurnalul Naţional: Crezi că vei rezista în jungla show-bizului?

Lucia Dumitrescu: Dacă nu ai relaţii, nu izbuteşti… Trebuie să ai în spate o casă de discuri puternică, un post de radio sau foarte mulţi bani. E foarte sălba­tică jungla show-biz-ului românesc. Ignor jungla şi încerc să arăt publicului cine sunt eu de fapt.

 

Jurnalul Naţional: Ai fost cerută în căsătorie de admiratori. Ai zis DA?

Lucia Dumitrescu: Am avut surpriza să fiu cerută în căsătorie, anul trecut, la emisiunea lui Andrei Partoş. M-am amuzat... Am acelaşi prieten de doi ani. Îmi plac relaţiile de durată.

 

catalina.iancu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden jurnalul national dumitrescu luci