x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Licitatie - Napoleon se vinde scump

Licitatie - Napoleon se vinde scump

21 Oct 2005   •   00:00

La aniversarea a 200 de ani de la batalia de la Trafalgar, un bicorn din piele de castor purtat de Napoleon a fost vandut in cadrul unei licitatii, la Londra, cu aproape 100.000 de euro.

Mai vrea 100 de neveste


Un pensionar bosniac, in varsta de 75 de ani, si-a propus sa doboare orice record la capitolul casnicii. Momentan, are la activ 162 de certificate de divort. Nedeljko Ilincic, fost chelner si tata a 14 copii, crede ca doar alte 100 de neveste l-ar putea "calma".


Jocul cu focul


Muzeul de Antropologie din Mexico City gazduieste demonstratii ale jocurilor prehispanice, cu mingea de foc. Ele aratau pericolele prin care trece soarele zi de zi, in traiectoria lui celesta.

Avion - Grasii n-au voie in fata


Pasagerii unui avion pe jumatate gol au fost socati cand stewardesa a anuntat ca opt persoane care stateau in partea din spate trebuie sa se mute in fata. De altfel, nu neaparat cerinta in sine i-a deranjat, ci faptul ca stewardesa a mentionat foarte raspicat ca e vorba de opt persoane "ceva mai plinute" care trebuie sa se mute, relateaza Rompres. Aceasta sustine ca ordinul venea din partea capitanului, caruia nu-i convenea modul in care era dispusa greutatea in avion. Peter Harrison, unul dintre pasagerii care a asistat la scena, a declarat ca, in cele din urma, indicatiile au fost respectate, insa "grasii" care au fost nevoiti sa se mute au privit totul ca pe o ofensa.

China - Nou-nascuti licitati online


Politia din Shanghai se confrunta de cateva zile cu un caz pe cat de bizar, pe-atat de intrigant. Autoritatile au descoperit un site de licitatii chinez care anunta ca are de vanzare nimic altceva decat... nou-nascuti. Anunturile postate pe site pana la data de 16 octombrie promiteau copii cu varsta sub 100 de zile, proveniti din provincia saraca Henan. Baietii erau vanduti pentru aproximativ 3.500 de euro "bucata", iar fetele pentru mai putin de jumatate din aceasta suma. Din fericire, monitorizarile au scos la iveala faptul ca, desi existasera 50 de vizitatori online, nimeni nu formulase vreo cerere inainte ca site-ul sa fie "sechestrat".

Tendinte - Albinele, accesorii la moda


Unii se afiseaza cu serpi incolaciti in jurul trupului sau cu zeci de scorpioni lipiti de piele, ca si cand necuvantatoarele ar fi podoabe nepretuite sau prieteni nedespartiti... Sud-coreeanul Ahn Sang-kyu a aparut intr-un cartier din Seoul "imbracat" din crestet pana-n talpi in albine. Peste 260.000 de albine colcaiau pe trupul apicultorului, care a tinut sa-si prezinte "noua tinuta" la inaugurarea unei linii de metrou din orasul sau.

Londra - Bicorn napoleonian vandut cu peste 97.000 de euro


Un bicorn din piele de castor al lui Napoleon a fost adjudecat la licitatie pentru suma de 66.000 de lire sterline (97.020 de euro) miercuri, la Londra, in cursul unei vanzari consacrate sarbatoririi a 200 de ani de la Batalia de la Trafalgar. Tot atunci, o medalie acordata unui capitan englez dupa aceasta batalie navala a fost vanduta pentru suma-record de 365.736 de euro. "Aceasta este cea mai importanta medalie din istoria militara britanica vanduta la licitatie", a spus purtatorul de cuvant al Casei Christie’s. Capitanul Hardy era omul de incredere al amiralului Nelson in Batalia de la Trafalgar si comandantul flotei britanice. Distrugand flota franco-spaniola la sud de Cadix, amiralul Nelson si-a pus tara la adapost de o invazie maritima napoleoniana si a proclamat suprematia - care a durat un secol - a Marii Britanii pe mari.

Cadavru - Descoperit intr-un ghetar dupa 63 de ani


Un cadavru, cel mai probabil al unui aviator american din cel de-al doilea razboi mondial ucis intr-un accident in 1942, a fost descoperit intr-un ghetar din Sierra Nevada, California.
Corpul a fost gasit duminica trecuta de doi alpinisti, la o altitudine de circa 4.000 de metri, in parcul national King’s Canyon, situat la 300 km nord de Los Angeles. Capul si un umar al aviatorului ieseau din gheata.
Acum se incearca scoaterea sa din blocul de gheata, operatiune foarte dificila, din cauza vremii urate. Un avion al armatei americane s-a prabusit in 1942, in timpul razboiului, in cursul unui zbor de antrenament, iar cadavrul apartine foarte probabil unuia dintre membrii echipajului, ramas prizonier in gheata 63 de ani. O echipa specializata din cadrul armatei americane, care include medici legisti, se afla la fata locului pentru a identifica oficial cadavrul.
×
Subiecte în articol: antimonden