x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Literatura transformata in SMS-uri

Literatura transformata in SMS-uri

19 Noi 2005   •   00:00

"2b?Nt2b?". Asa arata celebra replica din Hamletul shakespearian "To be or not to be" in varianta SMS. Ideea ii apartine profesorului John Sutherland de la University College London.

Alo, Politia! Am mancarea rece!


O femeie din SUA a fost arestata dupa ce a sunat la Serviciul de Urgente pentru a reclama faptul ca a primit mancarea rece la restaurantul "Malt-N-Burger". Sharita Williams (30 de ani), din Houma, Louisiana, va sta acum la racoare pentru ca a alertat oamenii legii fara a avea un motiv serios.


J.LO, pe coperta calendarului Pirelli


Cantareata Jennifer Lopez este pe coperta calendarului Pirelli pentru anul 2006. Alaturi de sotia lui Mark Anthony vor mai aparea in pagi- nile calendarului fotomodelele Giselle Bundchen (martie), Kate Moss (iulie), Karen Elson (septembrie), Natalia Vodianova (decembrie).

Zvon - Nicole Kidman s-a logodit


Pe la Hollywood umbla zvonul ca actrita Nicole Kidman (foto) s-a logodit cu starul muzicii country, Keith Urban. Desi nu a confirmat, se pare ca australianca poarta deja un inel de logodna. "Este doar un zvon. Cand se vor logodi, fiti siguri ca va vom anunta", le-a declarat ziaristilor Paul Freundlich, purtatorul de cuvant al cantaretului.

Tehnologie - Literatura transformata in SMS-uri


Operele unora dintre cei mai mari scriitori englezi au fost prescurtate astfel incat sa incapa pe un telefon mobil. De exemplu, celebra replica din Hamletul shakespearian "To be or not to be" (A fi sau a nu fi) poate fi scrisa, mai simplu, "2b?Nt2b?". Toata aceasta procedura este menita sa vina in ajutorul studentilor in procesul de invatare. Cel care a avut ideea este profesorul John Sutherland de la University College London, care considera ca aceasta metoda ofera oportunitati educationale foarte mari. Va imaginati finalul operei "Jane Eyre". Ei bine, e cam asa: "MadwyfSetsFyr2Haus" ("Mad wife sets fire to house" - "Sotia nebuna da foc casei").

Licitatie - Elton John isi vinde palaria preferata


Sir Elton John a scos la licitatie una dintre palariile sale preferate in scopul strangerii de fonduri pentru o organizatie care lupta impotriva SIDA. Licitatia "Bid 2 Beat AIDS" va avea loc pe site-ul eBay, la 1 decembrie. Atunci vor fi scoase la vanzare circa 100 de obiecte rare care au apartinut starurilor din lumea muzicii, filmului, teatrului si televiziunii, printre care se numara Tom Cruise, Nicole Kidman si Katie Holmes si discurile de aur primite de No Doubt si Coldplay.

Achizitie - Colier de 1,53 milioane de dolari


Un colier ce i-a apartinut imparatesei Ecaterina cea Mare, care a domnit in perioada 1762-1796, a fost vandut la licitatie, la Geneva, in schimbul sumei de 2,03 milioane de franci elvetieni (1,53 milioane de dolari), a anuntat casa de licitatii Sotheby’s. Persoana care a achizitionat pretioasa bijuterie a preferat sa-si pastreze anonimatul. Colierul, care dateaza din secolul al XVIII-lea, include 27 de diamante de aceeasi marime si se incheie cu ajutorul unui fermoar care poate fi purtat si separat de colier.

Crestinare - Botezata la 101 ani


O femeie din Marea Britanie a trebuit sa astepte 101 ani pentru a fi botezata. Desi mergea regulat la biserica, Ivy Smith, din Bishops Waltham (sudul Angliei), a considerat mereu ca este prea batrana pentru a mai fi crestinata. Intr-o zi a fost intrebata de ce nu merge sa primeasca impartasania, iar raspunsul i-a mirat pe toti cei prezenti. Ceremonia de botez a avut loc la Catedrala Anglicana Portsmouth’s.

Secretul frumusetii - Zeta Jones doarme mult


Catherine Zeta Jones (foto) a declarat recent ca secretul frumusetii sale este somnul. Actrita spune ca merge la culcare in fiecare seara la ora 8:30. "Cred ca frumusetea vine din interior, iar daca nu esti odihnit devii morocanos, deci urat", a explicat starul din "Masca lui Zorro".

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru
×
Subiecte în articol: antimonden