x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 12 august 2004

Litoralul azi - 12 august 2004

12 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  12 august 2004

METEO. Vremea va fi frumoasa, cu cer variabil. Maximele vor fi cuprinse intre 26… 28°C, iar minimele intre 18… 20°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 21°C.

NEREGULI. Inspectorii Directiei de Control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism au luat la puricat unitatile de pe Litoral si au impartit amenzi acolo unde au constat ca sunt nereguli.

  • Trei persoane se afla in arestul preventiv al Politiei dupa ce au fost prinse in Navodari in timp ce furau din autoturisme. Hotii au spart sapte masini, din care au sustras bunuri in valoare totala de 49 de milioane de lei. Politistii au gasit acasa la unul dintre infractori radiocasetofoane auto, acte si o baterie de alimentare. In urma cercetarilor s-a stabilit ca seful bandei era Valentin Parvu, care a mai fost condamnat anterior pentru furt si talharie si eliberat din inchisoare in 2001. Cei trei pot primi o pedeapsa intre 3 si 15 ani de inchisoare.

  • Zilele acestea se desfasoara "cursurile" scolii de vara "Tough realities", organizate de Asociatia Studentilor Europeni. Timp de doua saptamani se va discuta pe marginea temelor: globalizarea, drogurile, rasismul, libertatea de expresie, problemele ecologice globale si relatiile internationale. La acest program de dezbateri de interes studentesc vor participa reprezentanti ai studentilor din mai multe tari europene. Programul se va incheia la 21 august.

  • Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Constanta au lamurit lucrurile cu patroana societatii SC Vienez SRL din Eforie Sud, unde au descoperit ca lucrau trei chelnerite minore aproximativ 14 ore pe zi, iar ceilalti angajati nu aveau contracte de munca. La data controlului, patroana sustinea ca nu poate face dovada existentei contractelor de munca, dar ca acestea exista. Insa, cand a trebuit sa vina la sediul Inspectoratului cu actele, s-a constatat ca, de fapt, acestea nu existau. Drept urmare, patroana a fost amendata cu 80 de milioane de lei. Dintre acestia, 50 de milioane pentru ca nu se respecta timpul legal de munca pentru minori, restul, de 30 de milioane de lei, s-a dat pentru incurajarea muncii la negru.

  • Cinci unitati au fost inchise pe o perioada de maximum sase luni. Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor din cadrul microcomandamentului Litoral 2004 de la Costinesti au efectuat un control la agentii economici care comercializeaza kebab si shaorma. S-au constatat abateri de la prevederile legale in domeniul protectiei consumatorilor. La restaurantele respective nu exista sursa de apa curenta, spatiile erau neprotejate, iar personalul angajat nu purta echipament de protectie. Sanctiunile aplicate au fost in valoare de 50 de milioane de lei.

  • Reprezentantii Directiei de Control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism au verificat noua untati cu functiuni de alimentatie publica. Aici s-au acordat amenzi de 25 de milioane de lei. La hotelul-restaurnat Prahova s-a dat cea mai mare amenda, respectiv 20 de milioane de lei. In urma verificarilor s-a descoperit ca mobilierul era intr-o stare avansata de degradare, lipseau covorasele, odorizantele de wc, prosoapele din baie, iar instalatiile prezentau un grad avansat de uzura. O alta unitate, SC Iziemi, a fost amendata cu 5 milioane de lei pentru neafisarea numerelor de telefon ale Autoritatii Nationale pentru Turism.

    UNDE NE DISTRAM

    MAMAIA. Teatrul de Vara din Mamaia gazduieste in aceasta seara spectacolul "Vino la ziua lui Nicolae Guta". Cu incepere de la ora 21:30, pe scena vor canta: Catanga, Costi Ionita, Edi Talent, Carmen Serban, Nelu Ploiesteanu, Anastasia Lazariuc, Jean Constantin, Jean Paler. Fireste, de la spectacol nu se poate sa lipseasca insusi Nicolae Guta, capul de afis al serii. Acesta va canta alaturi de Sorina. Biletele le puteti achizitiona de la casa de bilete a teatrului, precum si de la vanzatorii ambulanti de pe plaja.

  • CONSTANTA. Muzeul de arta Constanta gazduieste zilele acestea expozitia de arta plastica "As is when" - boom-ul graficii britanice in anii ’60. Organizata cu sprijinul British Council, expozitia reuneste lucrari grafice ale unor artisti precum Eduardo Paolozzi, David Hckney, Richard Hamilton, Allen Jones. Muzeul este deschis de marti pana duminica, intre orele 9:00-17:00. Daca sunteti pe Litoral si nu stiti unde sa mergeti sa va distrati, sa va relaxati, atunci puteti cauta in retelele hoteliere ghidul My City Constanta. Acesta se distibuie gratuit. In paginile acestei cartulii, de marimea buzunarului de la blugi, gasiti raspunsuri la toate intrebarile. De la cele mai selecte localuri, discoteci, descrierea punctelor demne de vizitat de pe raza judetului Constanta. Si, pentru a ajunge cu siguranta la destinatia dorita, ghidul va vine in ajutor si cu harti ale statiunilor.

  • MAMAIA. Daca sunteti cu copiii pe Litoral trebuie sa-i duceti la o piesa de teatru. La Teatrul pentru Copii si Tineret (hotel Perla), de la ora 19:00, se va juca piesa "Albinuta Maia". Regia este semnata Aneta Forna Christu, Titi Jora. Scenografia apartine Eugeniei Jianu, iar muzica: Dicran Asarian. In piesa ii veti regasi pe: Rovena Paraschivoi, Gabriel Montescu, Claudia Zaharia, Ion Ciolan, Madalina Petrencu, Rodica Parase.

  • SATURN. La Cinema Saturn, de la ora 20:00, incepe spectacolul "Prieteni si dusmani". Ii puteti vedea si asculta pe: Daniela Gyorfi, Liviu Guta, Adi Minune, Axinte, Nico, Nae Lazarescu si Vasile Muraru, Minodora, Catalin Arabu, AndreEa si altii. Copiii sub 10 ani pot intra gratuit. Acelasi spectacol va fi gazduit si la Teatrul de Vara din Neptun. Dar de la ora 21:00. (C.O.)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden milioane