x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 29 iulie 2004

Litoralul azi - 29 iulie 2004

29 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  29 iulie 2004

METEO. Cerul va fi variabil si vor fi conditii de averse seara si noaptea. Maximele vor fi cuprinse intre 25… 28°C, iar minimele intre 18… 20°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 20… 21°C.

MODA. Summer Fashion Festival isi va deschide portile la Mamaia, in perioada 30 iulie - 1 august. La eveniment participa majoritatea designerilor romani de marca.

  • La Navodari s-a iscat zilele trecute un nou conflict. Un turist care iesise linistit la plimbare a avut proasta inspiratie sa paseasca pe terenul inchiriat de administratorul Taberei Lebada. Individul care gestiona intreg terenul intentiona ca pe aceasta portiune sa-si ridice un service auto. Din pacate, desi locul se afla in grija lui, administratorul a lasat la-ntamplare o scandura din care ieseau niste cuie de 120 mm. Un turist a avut ghinionul sa calce in ele si a reclamat incidentul la Politie.

  • De curand, constantenii cu handicap neuromotor au avut ocazia sa faca o plimbare cu telegondola. Acesta a fost cadoul Primariei Constanta pentru persoanele cu deficiente. Din pacate, cei 20 de constanteni carora li s-a oferit sa vada Mamaia de la 50 de metri inaltime au putut sa admire peisajul numai din spatele unei perdele de apa, pentru ca in ziua cu pricina s-a nimerit sa ploua torential. Una peste alta, cei 20 au fost incantati ca Primaria s-a gandit sa le faca asa cadou.

  • Tinerii din Costinesti sunt sfatuiti, cu umor, ce-i drept, sa aiba grija de sanatatea lor atunci cand fac sex. Unde gasesc ei sfaturile cu pricina? Simplu. La tarabele care vand ziare, reviste si carticele cu bancuri. Despre cele din urma e vorba. La tarabele astea se gaseste o gama foarte larga de bancuri. Dintre ele ne-au atras atentia bancurile "Cu si despre prezervative". Din acelasi ciclu, tinerii mai pot achizitiona si bancuri "Cu si despre sex". Se mai pot delecta cu bancuri "Cu si despre purici", famarcisti, dentisti sau traditionalele patanii ale Alinutei.

  • Un turist venit sa-si petreaca linistit vacanta pe Litoral, in statiunea Saturn, a dat de necaz. In timp ce alerga linistit pe plaja, ca in fiecare zi, s-a trezit atacat de un ciobanesc german care si-a-nfipt coltii in coapsa lui. Cainele apartinea chiar fiicei administratorului plajei unde s-a petrecut accidentul. Ciobanescul nu era tinut in lesa, insa stapanii sustin ca rasa nu se afla printre cele considerate periculoase. Cu toate acestea, turistul a ajuns la spital pentru vindecarea ranilor, iar proprietarii ciobanescului urmeaza sa fie cercetati de politie pentru stabilirea culpei.

  • Statiunea Vama Veche si-a castigat renumele datorita artistilor nonconformisti si nudistilor care se strangeau pe plaja. Nici acum lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, pentru ca Vama Veche e la fel de plina de tineri zapaciti, dornici de un alt fel de distractie. In schimb, acum se mai intampla ceva in statiune. A devenit atractia turistilor cu fite, care vin si-si parcheaza masinile bengoase pe plaja. De campat cu cortul, nu campeaza. Stau doar la terasa pana la miezul noptii, dupa care pleaca spre hotelurile lor de trei stele.

    CUM NE DISTRAM

  • MAMAIA. Cel mai asteptat eveniment al verii, "Festivalul Berii Mamaia 2004", incepe joi, 29 iulie. Ce vor gasi turistii? 16 marci de bere dintre cele mai bune, trupe cunoscute si artisti pe masura, spectacole de muzica si artificii, vedete, invitati surpriza, specialitati culinare si concursuri cu premii. Locatia? Malul lacului Siutghiol, vizavi de Hotel Rex din Mamaia. La distractie vor contribui si scena moderna, dotata cu proiectoare video, ecrane speciale si instalatii de sonorizare profesionale, standuri cu suveniruri de toate felurile, toate intinse pe o suprafata de 5.500 de metri patrati.

  • MAMAIA. In sfarsit se mai intampla ceva si pentru copiii care s-au plictisit de jocurile de pe plaja si inghetatele de la terasa. E vorba despre Teatrul pentru Copii si Tineret care va prezenta astazi spectacolul "Albinuta Mia", de V. Gavrilescu. Evenimentul se va petrece in statiunea Mamaia, iar zona Hotelului Perla va fi punctul de reper. Parintii care vor sa-i mai deconecteze un pic pe cei mici sunt asteptati in zona cu pricina in jurul orei 19:00.

  • OLIMP. Turistii curajosi care-si petrec anul acesta vacanta de vara in statiunea Olimp au ocazia sa vada de-aproape fundul marii. Cine are chef n-are decat sa treaca pe la Hotel Belvedere, unde se afla un Centru de Scufundari. Acesta asigura, pe langa sedinte subacvatice de scufundari de agrement, cursuri de initiere si cursuri profesioniste. La final, fiecare dintre cursanti primeste un certificat atestat pe plan international.

  • FESTIVAL DE MODA. In perioada 30 iulie - 1 august, la Mamaia va avea loc Festivalul de moda SUMMER FASHION FESTIVAL, organizat de ANAM Romania, Space Models si celebrul canal de televiziune Fashion TV. Isi vor prezenta creatiile Catalin Botezatu, Ingrid Vlasov, Mihai Albu, Laura Olteanu, Rita Onisca Muresan, George Hosbota, Dorin Negrau, Danielle Colection, Francorossi si Dana Coteanu. Cu aceasta ocazie se va desfasura si una dintre semifinalele Fashion TV Model Awards 2004. (Miruna Mihalcea)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden mamaia