x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

03 Oct 2005   •   00:00

Aparatul care cere IncA o bere


Nemtii au inventat un suport "destept", care sesizeaza cand halba este aproape goala si cere barmanului sa o reumple. Dispozitivul a fost inventat de doi cercetatori de la Universitatea Saarland dupa o seara petrecuta intr-un bar.


Campionatul de barbi


La Berlin a avut loc, in aceste zile, Campionatul Mondial de Barbi si Mustati. Cu "podoabe" Ã la Marx si Engels, Mos Craciun, Salvador Dali sau pur si simplu futuriste si geometric ciudate, participantii au concurat la categorii cum sunt "barba partiala" sau "totala".

Record - 30 de ani fara carnet de sofer


Politia Rutiera din Israel a fost uimita sa constate ca o batrana de 84 de ani, oprita pentru o infractiune minora, condusese timp de 30 de ani fara a avea carnet de sofer. Potrivit Independent Online, politistii au oprit-o pe pensionara, intrucat aceasta trecuse de pe o banda pe alta fara sa semnalizeze. Cand au solicitat informatii despre femeie, prin statia radio, acestia au aflat ca batrana avea carnetul de sofer expirat, inca din anul 1975.

Amnezie - Berlusconi, un tip memorabil


Medicii italieni incearca de mai mult timp sa gaseasca o explicatie pentru un fenomen extrem de curios: o femeie de 66 de ani, care si-a pierdut memoria, este capabila sa recunoasca doar chipul lui... Silvio Berlusconi. Neobisnuita pacienta este tinuta sub observatie deja de doi ani. Femeia a suferit a lovitura puternica la cap, in urma careia a fost lezata in special emisfera dreapta a creierului, unde se analizeaza informatia vizuala receptata de om. Pacienta, al carei nume nu este divulgat, nu-si recunoaste nici sotul, nici fiica si nici rudele apropiate. Insa, atunci cand i-a fost prezentata o fotografie a lui Berlusconi, ea a identificat cu exactitate despre cine este vorba si chiar le-a dat medicilor cateva informatii despre premier.

Lege - Arnold, impotriva paparazzi


Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a semnat o lege prin care se tripleaza despagubirile pe care celebritatile le pot primi de la paparazzi daca sunt asaltate in timpul turnarii unui film. Noua lege survine intr-un moment in care autoritatile din Los Angeles incearca sa ii opreasca pe fotografii agresivi, in urma unor altercatii in care au fost implicate mai multe vedete, printre care Reese Witherspoon, Lindsay Lohan sau Scarlett Johansson.

Invers - Cea mai lenta traversare a Atlanticului


Oliver Hicks, un britanic de 23 de ani, a repus piciorul pe pamant vineri, dupa ce a doborat recordul in materie de cea mai lenta traversare a Atlanticului, intr-o barca cu vasle, din istorie... Plecat la 27 mai din New Jersey, SUA, tanarul englez din Suffolk intentiona sa doboare actualul record, de 62 de zile. Victima unor conditii meteo nefavorabile, el nu a reusit sa treaca linia de sosire decat dupa 124 de zile de vaslit, miercuri, pe coasta sud-vestica a Angliei. Precedenta traversare cea mai lenta a fost efectuata de Maud Fontenoy, Franta, in 2003, in 117 zile, intre Canada si Franta.

Oops! - Miliardara si abuzurile sexuale


Sotul celei mai bogate femei din Israel a fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru tentativa de abuzare sexuala asupra a doua femei. Ofer Glazer, in varsta de 45 de ani, este un om de afaceri prosper si a fost condamnat la sase luni de inchisoare, fara posibilitatea de eliberare inainte de termen, pentru tentativa de abuz sexual asupra a doua femei, una dintre victime fiind chiar asistenta medicala care ii ingrijea sotia multimiliardara. Shari Arison, sotia condamnatului, despre care se poate spune ca intr-adevar "banii nu aduc fericirea", este printre altele proprietara bancii Hapoalim, principala banca din Israel. Averea sa este estimata "doar" la suma de 4,5 miliarde de dolari, plasandu-se astfel pe un onorabil loc 84 in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, conform revistei Forbes.

America - Recordul la stat in fata televizorului


De cand au inceput pe micile ecrane serialele "Lost" si "Neveste disperate", americanii nu s-au mai desprins din fata televizorului. Conform sondajelor, opt ore pe zi din viata unui american se petrec... in fata televizorului.
×
Subiecte în articol: antimonden