x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Moscova - Lifturi din aur si teren de aterizare, la bloc

Moscova - Lifturi din aur si teren de aterizare, la bloc

01 Noi 2005   •   00:00

Capitala Rusiei va gazdui un imobil pe cat de luxos, pe-atat de bizar. Acesta va fi dotat cu pista de aterizare pentru elicoptere si lifturi din aur, care-i vor transporta pe locatari, cu tot cu automobilele lor, pana la apartamentele fiecaruia.

Tutankhamon bea vin roSu


Un grup de cercetatori din Barcelona a ajuns la concluzia ca faraonul Tutankhamon obisnuia sa bea vin rosu. Ei au analizat depunerile ramase pe peretii interiori ai vaselor gasite in mormantul lui Tutankhamon si au descoperit un pigment care exista in coaja strugurilor negri si in vinul rosu.


Meniu tip Halloween la Zoo


La Gradina Zoologica Taronga din Sydney, Australia, animalele au avut parte de un mic dejun-surpriza, cu ocazia sarbatorii de Halloween. Asali, leul african din imagine, in varsta de 2 ani, savureaza un dovleac sculptat manual.

Furt - Harry Potter-mobilul a... zburat


Politia din Cornwall a dat fanilor lui Harry Potter una dintre cele mai teribile vesti cu putinta. Masina zburatoare a idolului lor, un Ford Anglia, a fost furat de la studiourile din St. Anges, sud-estul Angliei. Caraghiosul vehicul bleu, cu care se deplasa tanarul vrajitor in ecranizarile realizate dupa romanele lui J.K. Rawling, nu se afla in stare de functionare, motiv pentru care se crede ca a fost transportat cu o alta masina.

Reusita - Un italian a clonat 14 porci


Profesorul Cesare Galli, cercetatorul italian care a clonat deja primul taur din lume, pe nume Galileo, precum si primul cal, o iapa botezata Promotea, a reusit recent sa cloneze si 14 purcei, relateaza AFP. Nasterile au avut loc intr-un laborator din Cremona, nordul Italiei. Cercetatorul a explicat ca a ales sa cloneze porci, deoarece caracteristicile anatomice si fiziologice sunt apropiate de cele ale omului si a subliniat ca aceasta realizare va contribui la cercetarea in domeniul xenogrefelor (grefa de la un animal la o fiinta umana).

Moscova - Lifturi din aur si teren de aterizare la bloc


Centrul Moscovei va fi gazda unui imobil fara pereche, in Rusia si Europa. Pe langa o piscina luxoasa, sala de conferinte, restaurant cu acces restrictionat, imobilul va beneficia de o platforma de aterizare pentru elicoptere. Insa marea surpriza a imobilului o vor constitui lifturile din aur, care le vor permite locatarilor accesul spre apartamentele lor, fara ca acestia sa fie nevoiti sa coboare din masinile pe care le conduc. Chiriile se vor situa undeva intre 25.000 si 45.000 mii dolari pe luna.

Nonalcoolic - Bar mexican fara bauturi alcoolice


In capitala Mexicului a fost inaugurat primul bar care, in loc de bauturi alcoolice, ofera consumatorilor cocteiluri pe baza de fructe. Othon Gomezcesar, patronul localului "BarSin" (Bar fara alcool), a declarat ca spera ca barul sa se transforme repede intr-o alternativa pentru cei care vor sa se lase de bauturi si ca persoanele care vin aici "sa se imbete de veselie intr-un ambient festiv si primitor".

Record - Paine kilometrica pentru morti


Brutarii din Aguascalientes, Mexic, au copt o paine lunga de 2,49 kilometri. Painea-gigant a fost preparata de cei 20 de bucatari mexicani cu ocazia traditionalei sarbatori de Ziua Mortilor, celebrata la 2 noiembrie. "Cea mai mare paine pentru morti" a depasit recordul precedent, stabilit in aceeasi localitate, in 2000. Din lista de ingrediente au facut parte 1,98 tone de faina, 750 kilograme de zahar, 425 de unt, 20 de drojdie, 500 de litri de lapte si 12.600 de oua. Produsul a hranit peste 700 de persoane.

Pauza - Big Ben trage chiulul


Sambata dimineata, Big Ben, celebrul orologiu din turnul Palatului Westminster din Londra, a intrat in revizie. Big Ben, care marcheaza sonor fiecare sfert de ora, si-a-nceput astfel cea mai lunga pauza din ultimii 22 de ani. Reputat pentru precizia sa, ceasul a supravietuit mai multor atacuri ale fortelor aviatiei germane, in al doilea razboi mondial, precum si intemperiilor. Orologiul s-a-nclinat totusi, in august 1949, in fata unui stol de sturzi care s-au asezat pe minutarul lung de 4,3 metri. Atunci a ramas in urma cu patru minute si jumatate. In 1962, Big Ben a mai inregistrat o intarziere de zece minute. De aceasta data, din cauza zapezii. In fine, ceasul a fost oprit timp de o ora si jumatate in luna mai a acestui an, din cauza caniculei.

Rubrica realizata de Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden