x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Profesie - Paznic de... politist

Profesie - Paznic de... politist

22 Noi 2005   •   00:00
Profesie - Paznic de... politist

Politia sud-africana este aparata de... societati private, care, anual, ii emit facturi in valoare de 8,3 milioane de euro, in timp ce fortele de ordine se consacra "prevenirii infractionalitatii".

Cu leoaica la tomograf

Ganov este o leoaica africana in varsta de doi ani si jumatate. Ea a fost supusa unei scanari cu ajutorul tomografului, pentru a se observa daca sufera de vreo boala. Potrivit ingrijitorilor de la gradina zoologica din Haifa (Israel), animalele in captivitate se confrunta cu lipsa vitaminei A din organism.

Au furat ATM-ul gol

Patru hoti au "pus gand rau" unui bancomat dintr-un mall din Johannesburg (Africa de Sud). Infractorii au spart cu ajutorul unui buldozer, de asemenea furat, peretele in care era inchis safeul. Dupa ce s-au chinuit sa-l deschida, cei patru africani au constatat cu stupoare ca bancomatul era gol.

Somnambula - A vrut sa deschida usa avionului in zbor

O frantuzoaica a comparut luni in fata unui tribunal australian pentru ca a incercat sa deschida usa unui avion in plin zbor pentru a fuma o tigara, relateaza AFP. Sandrine Helene Sellies, 34 de ani, se afla sub influenta alcoolului si a somniferelor cand s-a urcat sambata la Hong Kong la bordul unui aparat al companiei Cathay Pacific cu destinatia Brisbane (Australia). In timpul zborului, pasagera s-a indreptat, vizibil adormita, spre o iesire de urgenta a aparatului cu o tigara neaprinsa si o bricheta in mana. Personalul a oprit-o in timp ce incerca sa deschida usa. Avocata ei, Helen Shilton, a afirmat ca femeia recursese la alcool pentru a-si face curaj sa urce in avion. Tanara, cu antecedente de somnambulism, nu-si aminteste incidentul.

SMS - 160 de litere in 143 de secunde

O tanara din Ohio a castigat un premiu de 5.000 de dolari dupa ce a tastat la telefon un mesaj lung de 160 de caractare in doua minute si 23 de secunde. Din pacate, Troy Field, in varsta de 17 ani, a fost departe de recordul la tastat SMS-uri, stabilit de o femeie din Singapore la 43 de secunde. In traducere libera, textul pe care l-a scris adolescenta suna cam asa: "Pestii pirania din speciile Serrasalmus si Pygocentrus sunt cei mai feroce pesti de apa dulce din lume. Cu toate acestea, ei ataca foarte rar oamenii".

Profesie - Paznic de... politist

Politia sud-africana este aparata de... societati private, care, anual, ii emit facturi in valoare de 66,5 milioane de ranzi (8,3 milioane de euro), releva cotidianul Mail & Guardian, preluat de saptamanalul francez Courrier International. Paza a aproximativ 200 de comisariate este asigurata de gardieni si de paznici de noapte inarmati. Sistemul a fost introdus in anul 2002, pentru a le permite fortelor de ordine sa se consacre deplin "prevenirii infractionalitatii". Printre principalele zece societati angajate de politie, trei nu ar dispune de autorizatiile oficiale necesare practicarii profesiei, mai noteaza ziarul editat la Johannesburg.

Inventie - Spray afrodiziac

Compania Palatin Technologies din New Jersey (SUA) a realizat un produs menit sa mareasca apetitul sexual. Desi produsul PT-141 (un spray nazal ce contine hormoni sexuali) este destinat urmaselor Evei, el poate fi folosit si de catre barbati. De cand a fost descoperit produsul, valoarea actiunilor companiei este mai mare cu 20 %.

Viteza - Fisichella a ramas fara carnet

Pilotul de Formula 1 Giancarlo Fisichella a ramas fara carnet, dupa ce politistii l-au surprins ruland prin Roma cu 148 de kilometri pe ora. Cu toate ca pilotul sustine ca a mers cu 60 km/h, el se va supune totusi regulilor. "Sunt gata sa-mi ispasesc pedeapsa", a declarat Fisichella, citat de agentia italiana de presa ANSA.

Thailanda - Kickboxing in grup, impotriva fumatului

Aproximativ 60.000 de thailandezi s-au adunat in parcul Sanam Luang din centrul Bangkokului pentru a executa miscari de kickboxing. Actiunea face parte din programul antifumat conceput de guvernul din Thailanda. Din 64 de milioane de thailandezi, 18 milioane sunt fumatori, iar 52.000 mor anual din cauza fumatului. Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru
×
Subiecte în articol: antimonden