x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Prost imbracati la Festivalul Mamaia

Prost imbracati la Festivalul Mamaia

08 Sep 2004   •   00:00

Designerul Zina Dumitrescu afirma ca poate crea 50 de modele pe ora, daca este inspirata de materiale. Veterana este foarte nemultumita de oferta din magazine, dar si de "stilul" abordat de vedetele autohtone.

CRISTIANA MITROI

Festivalul de la Mamaia abia si-a inchis portile si deja a aparut o serie de opinii despre tinutele celor care au aparut pe scena: "Prezentatorii Aurelian Temisan si Gabriela Badila au fost foarte prost imbracati. Persoanele care apar pe sticla au o mare responsabilitate, pe care nu prea o constientizeaza", spune Zina Dumitrescu. Experimentatul designer este de parere ca foarte putine vedete de la noi se imbraca bine: "Unele se impopotoneaza, in timp ce altele vin la receptii in adidasi. Nu trebuie sa-ti permiti sa apari aiurea imbracat nicaieri".

PERFORMANTA. Fire extrem de prietenoasa si calda, aceasta doamna a modei romanesti si-a impus deja stilul. Daca spui Zina Dumitrescu, spui Casa de Moda Venus. De 30 de ani face moda, dar nu s-a plictisit inca. "Am capacitatea sa creez 50 de modele pe ora, cu conditia sa am materiale de calitate in fata", marturiseste creatoarea, atunci cand am intrebat-o care este secretul sau. Zina este nemultumita de felul in care sunt impuse stilurile vestimentare in tara noastra: "Creatorii de moda autohtoni ar trebui sa incerce sa educe gustul populatiei. In orice fel de magazine ai intra, nu ai voie sa gasesti si sa iei un lucru neasortat sau care nu are nasturii perfect pusi, a carui croiala nu are linia pe care o impune materialul. In general, la noi, se face ce e mai usor, ce e mai comod, dar care va avea pretul cel mai mare".

PRETENTII. Merita banii hainele de firma? Zina Dumitrescu spune ca da: "Nu e vorba numai despre eticheta. Preferam sa platim un pret mai mare, de firma, chiar si pentru un tricou pentru ca stim ca, dupa ce il spalam si il imbracam din nou, cusatura laterala nu va ajunge cu 5 cm in fata si nu i se va strica linia". Creatoarea sustine ca ar trebui sa se puna mai mult pret pe calitatea materialului si, astfel, clientii vor prefera sa-si cumpere numai lucruri de firma. Cand intri intr-un magazin, tot ceea ce gasesti trebuie sa fie absolut armonios. Este tocmai ce lipseste la ora actuala din Romania.

SFATURI. Zina Dumitrescu crede ca designerii de moda autohtoni ar trebui sa se gandeasca la specificul femeii din Romania, la conformatia ei, la ponderea de ten, de culoare de par. In strainatate se fac in mod frecvent asemenea studii de piata, pentru ca strada este cea care vine pentru prima oara in contact cu tendintele modei.

Cat priveste ocaziile speciale, trebuie abordata si o tinuta speciala. "Nu sunt de acord ca la teatru sau opera sa mergi in blugi si adidasi. Femeile vor sa fie comode, dar stilul glamour nu va disparea niciodata. In cazul in care mergi la teatru, opera sau la un cocteil, trebuie sa te imbraci mai special. Un top, o bluza de matase, o esarfa, o bijuterie bine plasata te scot din orice situatie", va sfatuieste Zina.

STIL

"Nu sunt de acord ca la teatru sau opera sa mergi in blugi si adidasi. Femeile vor sa fie comode, dar stilul glamour nu va disparea niciodata" - Zina Dumitrescu, designer

UNICATE

In tinutele de toata ziua se revine la o linie clasica, abordabila. Nu este vorba doar de prezentarile de moda, unde orice creator prezinta o colectie. Zina Dumitrescu se refera la pret-a-porter din magazine. Ai de unde alege, tot ce-ti trebuie este bunul gust si bineinteles banii, fara de care nu se poate face moda. "Din Romania lipseste asa numitul pret-a-porter de lux. Chiar daca este vorba de un singur model, il regasesti pe cinci masuri diferite, in cinci materiale diferite in asa fel incat cine il cumpara are senzatia ca este proprietarul unui unicat."
×
Subiecte în articol: antimonden zina zina dumitrescu