x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Sarbatoare - Ziua celor care lipsesc pe motiv de boala

Sarbatoare - Ziua celor care lipsesc pe motiv de boala

07 Feb 2006   •   00:00

7 februarie 2006

Kuwait - Jocheul-robot


La sfarsitul saptamanii trecute s-a desfasurat cea de-a sasea editie a Cursei anuale cu camile. Cum copiii nu mai pot participa la asemenea competitii, micutii au fost inlocuiti cu robotei. Manifestarea are loc in regiunea Kabad, 50 de kilometri sud-vest de Kuwait City.

Suvenir - Lumanari cu miros de Formula 1


O firma americana comercializeaza pe internet lumanari speciale pentru pasionatii de Formula 1. Suvenirurile au iz de combustibil si cauciuc ars. Forma este si ea "in ton"… un pneu. O astfel de lumanare poate fi folosita pana la 12 ore si costa 8 lire sterline.

Sarbatoare - Ziua chiulangiilor pe motiv de boala


Prima zi de luni a lunii februarie este "ziua celor care lipsesc de la serviciu pe motiv de boala", conform unui nou studiu realizat pentru compania britanica Sky Travel. Potrivit autorilor, depresia post-Craciun, noptile albe petrecute in week-end, cat si gandul la vara indepartata sunt factori care contribuie la impulsul de a ramane acasa. Numai ca multi nu doresc sa-si sacrifice o zi din concediul platit, fapt pentru care recurg la tot felul de motive. Cel mai frecvent: boala. Autorii studiului au constatat ca sapte din zece angajati aleg prima zi de luni din luna februarie pentru a chiuli de la serviciu.

SUA - Maratonul, pe verticala


Maratonul care se desfasoara anual in interiorul Empire State Building se afla la cea de-a 29-a editie. Participantii trebuie sa urce, in timp record, cele 102 de etaje ale celebrei cladiri newyorkeze, care masoara 381 de metri inaltime. Aproximativ 100 de temerari din toate colturile lumii s-au incumetat sa urce cele 1.576 de trepte. Trasnitul maraton a fost organizat pentru prima data in 1976, cand conducerea Clubului Maratonistilor din New York s-a gandit ca este timpul pentru ceva nou.

Marea Britanie - Isi alapteaza fiica de 8 ani


O mama din Penrith, Marea Britanie, a aparut la sfarsitul saptamanii trecute intr-o emisiune de televiziune, pentru a explica de ce isi alapteaza si acum fiica in varsta de aproape 8 ani. Veronika Robinson sustine ca este mai bine ca mamele sa-i lase pe copii sa aleaga momentul in care nu mai doresc sa fie alaptati. Britanica - fosta jurnalista - are doua fiice, Bethany si Elizah. "Vreau sa ma hranesc pentru totdeauna de la sanul mamei", a declarat mezina.

Brazilia - Orasul Samba


Primarul metropolei braziliene Rio de Janeiro, Cesar Maia, a inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute un "oras al sambei", care va regrupa atelierele celor 14 scoli de samba ce se infrunta anual in cel mai mare carnaval din lume (26-27 februarie). "Cetatea Samba" se intinde pe 130.000 mp, in cartierul Gamboa. Fiecare scoala din "Grupul special", "divizia I" a scolilor de samba dispune de vaste spatii pentru a-si construi carele alegorice si a-si confectiona costumele. In "divizia a doua" vor retrograda doua scoli, care vor fi nevoite sa-si cedeze atelierele celor promovate in "Grupul special".

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru

×
Subiecte în articol: antimonden