x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Scena de peste 80.000 de euro

Scena de peste 80.000 de euro

02 Sep 2004   •   00:00

Punem pariu ca nu ati mai vazut un festival cu traditie pregatit, in cele mai mici detalii, in doar doua saptamani! Il vedeti anul acesta, la Prima TV, dupa refuzul Televiziunii Romane, care nu a vrut sa produca "suse". Este Mamaia 2004.

DANA ANDRONIE, DANA CIOBANU

Cristian Zgabercea si Petrica Munteanu sunt din nou personajele-cheie ale Festivalului Mamaia 2004. Impreuna au contribuit la nereusita editiei de anul trecut, primul in calitate de producator general, cel de-al doilea ca presedinte al evenimentului.

DISPARITIE. Alegerile locale i-au distribuit in alte roluri, tot complementare, dar in functie de influenta partidului. Asa se face ca Zgabercea a ajuns sef al Directiei pentru Cultura din cadrul Consiliului Judetean Constanta si presedinte de festival, in timp ce Munteanu a fost retrogradat, devenind un simplu membru in juriu. Dar cu atributii importante, de vreme ce organizatorii, colegii lui din consiliu si sotia l-au dat disparut. Petrica Munteanu a fost vazut ultima oara luni, 30 august, in jurul orei 17:00.

MARE SI SCUMPA. Ca sa spele rusinea de anul trecut, cand scena a fost decorata cu doi palmieri obositi, sase ghivece adunate de pe culoarele Consiliului si acoperita cu linoleum, producatorii au bagat foarte multi bani in decor.

Nu mai putin de 80.000 de euro, adica aproape o treime din bugetul total, au fost cheltuiti pe amenajarea scenelor din cele doua teatre de vara din Mamaia si Constanta, in care se desfasoara Festivalul de Muzica Usoara, respectiv cel de muzica populara.

Cu doar o zi inainte de inceperea evenimentului, Cristian Zgabercea facea armata cu scenografii, tipand ca a explicat de mii de ori si nimeni nu a priceput. Of-ul lui: decorul, frumos, dar prea mare, incurca asezarea instrumentelor, boxelor, monitoarelor de sunet etc.

FAVORURI. Artistii - debutanti si consacrati - au inceput sa soseasca la Mamaia inca de marti. Unii dintre ei si-au luat in bagaje si fitele. Spre exemplu, Stefan Banica Jr., vedeta recitalului de aseara, a avut nevoie de 10 camere intr-un hotel de patru stele. Organizatorii nu au vrut sa-l supere pe starul care le aduce audienta si, cu scuzele de rigoare, au mutat la doua stele cativa ziaristi abia cazati, ca sa-i faca loc purcelului si catelului care-l insotesc pe Banica. Multi dintre colegii lui de breasla, nominalizati la sectiunea "Slagare", au avut pretentii si mai absurde. Le-au cerut organizatorilor, de la obraz, sa li se plateasca onorariul cuvenit pentru deplasarea la Mamaia. Cu alte cuvinte, sa fie platiti ca sa castige un premiu.

Debutantii se pregatesc sa ajunga la nivelul artistilor consacrati. Chiar daca organizatorii le-au oferit masa si cazare, juniorii nici nu si-au desfacut bine bagajele ca au si intrebat, deloc timid, daca li se deconteaza motorina sau benzina consumata pentru deplasare.

MANUAL. Juriul pentru "Interpretare" si "Creatie", din care fac parte Dan Popi (Media Services), Catalin Muraru (Roton), Dana Adam (MediaPro Music), Ovidiu Stroescu (Nova Music), Corina Chiriac, Marian Ionescu, Laurentiu Duta, Titus Andrei, Cristian Zgabercea si Petrica Munteanu (producatorii festivalului), va avea o misiune grea.

Pe site-ul oficial al Festivalului de la Mamaia este precizat: "Creatiile inscrise pot face parte din orice categorie de muzica usoara - dance, pop, pop-rock, soft-rock, balada, urmarindu-se lansarea cantecelor cu valente de slagar".

Ne intrebam cum vor depista juratii valentele de slagar? Cu manualul de chimie pe genunchi?

RESTRICTIE

Au fost puse in vanzare aproximativ 300 de bilete, restul locurilor fiind destinate protocolului si membrilor Consiliului Judetean Constanta. Cum un singur bilet costa 200.000 de lei, festivalul este pentru producatori doar o modalitate de a-si crea o imagine. Premiile la "Creatie", "Interpretare" si "Slagare" au valoare egala: locul I - 2.000 euro; locul II - 1.500 de euro; locul III - 1.000 de euro. Trofeul Mamaia 2004 consta intr-un automobil, marca Skoda Octavia, in valoare de 12.000 de euro. Aceasta seara este rezervata sectiunii "Creatie" si recitalurilor trupei Simplu, Marius Moga si Cream.

FOTO

FITE. Din cauza pretentiilor lui Banica Jr. organizatorii au dat peste cap un hotel intreg

PROFESIONISTA. Corina Chiriac face parte din juriul Festivalului "Mamaia"
×
Subiecte în articol: antimonden mamaia