x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Snobism - Loc de joaca, pe gheata

Snobism - Loc de joaca, pe gheata

21 Sep 2005   •   00:00
Snobism - Loc de joaca, pe gheata

Daca unii-si construiesc piscina in curtile proprii, altii se gandesc la patinoare. Si nu unul mititel, ci de 4.000 de metri patrati. Patinoarul va fi folosit de pustiul familiei drept teren de joaca.

Meniu bogat in... fier

Zhang Xiang (57 de ani) din China are gusturi culinare foarte... sofisticate. Pe langa satare si alte unelte din fier sau otel, asiaticul mai consuma si becuri. Xiang chiar doreste sa porneasca intr-un turneu, pentru a le arata conationalilor cateva dintre pasiunile sale

Prezervative antifurt

Politistii englezi au gasit o cale destul de neobisnuita pentru a-i educa pe tineri sa se fereasca de furturi. Ei au impartit studentilor prezervative cu mesajul: "Marimea nu conteaza... Hotii va pot fura telefonul, laptopul sau masina, asa ca protejati-va bunurile".

Licitatie - Vin de 4.200 de euro

O sticla de Brunello di Montalcino, un vin toscan din anul 1964, a fost adjudecata pentru suma de 4.200 de euro, in cadrul unei licitatii la Spoleto, in Italia, au anuntat organizatorii evenimentului "Vinul lumii", citati de AFP. De asemenea, o sticla de trei litri de Sassicaia 2002 a fost adjudecata pentru 2.500 de euro, iar o sticla de Schidione Oro din 1997, cu o eticheta placata cu aur de 23 de karate, a fost vanduta pentru 2.000 de euro. Intreaga suma obtinuta in urma vanzarii celor 24 de sticle, 18.000 de euro, va fi donata catre doua asociatii care lupta pentru drepturile copiilor, "Il girotondo", din Roma si Comunitatea Educativa San Sabino din Spoleto.

Italia - Iepure roz pe munte

Un iepure de plus gigant a fost montat pe un munte din regiunea Piemont (nordul Italiei). Jucaria roz, de aproximativ 61 de metri lungime si 6 inaltime, va salaslui pe aceste meleaguri urmatorii 20 de ani. Realizatorii iepuroiului spera ca alpinistii sa se catere pe jucarie si sa se relaxeze pe burta acesteia, in drumul lor spre varful de 1.500 al muntelui.

Croatia - Vizitatori in custi la Zoo

Reprezentantii unei gradini zoologice din Croatia au luat hotararea de a-si lasa vizitatorii sa experimenteze traiul in cusca. "Avem doua custi in care oamenii pot simti pe pielea lor cum este viata in captivitate", a declarat Mladen Anic, seful Gradinii Zoologice din Zagreb. Totodata, initiativa este menita sa-i educe pe oameni sa aiba grija de natura. "Omul este cel mai periculos animal de pe planeta si trebuie sa-l facem mai responsabil de pericolul ecologic pe care il reprezinta", a adaugat Anic.

Risc - Jucariile trezesc vigilenta politistilor

Un pistol de jucarie era cat pe-aci sa ucida un barbat aflat langa copilul sau. Kulesza, din Salem, New Hampshire, tocmai achizitionase pentru baietelul sau un pistol de jucarie pe care il asambla in masina parcata in fata magazinului. La un moment dat, tatal s-a trezit cu un pistol adevarat indreptat catre el, prin geamul masinii. Politistul l-a somat sa ridice mainile, sub privirile ingrozite ale copilului. Dupa ce l-a imobilizat pe barbat, politistul a perchezitionat masina si l-a interogat pe fiul "infractorului". Barbatul a depus plangere la sediul Politiei, insa comandantul sustine ca procedura a fost urmata intocmai si ca nu se putea altfel, chiar daca, recunosc ei, e posibil ca toata tevatura sa-l fi afectat pe micut.

Arestata - Lil’Kim, la inchisoare pentru sperjur

Cantareata de rap Lil’Kim si-a inceput pedeapsa de un an si o zi de inchisoare pentru sperjur si tentativa de obstructionare a justitiei, pedeapsa primita dupa ce a mintit Politia in privinta unui incident in care au fost implicati membri ai anturajului sau. Cantareata, pe numele sau adevarat Kimberly Jones, in varsta de 30 de ani, s-a prezentat la centrul de detentie federal din Philadelphia. Este pentru prima oara cand o cantareata de rap de asemenea notorietate este trimisa la inchisoare.

Snobism - Loc de joaca pe gheata

Daca unii-si construiesc piscina in curtile proprii, altii, de exemplu o familie care locuieste in Stamford, Connecticut, isi construiesc un patinoar de 4.000 de metri patrati. Capul familiei justifica actiunea prin faptul ca patinajul si hocheiul sunt vechi pasiuni ale sale. Toti vecinii se opresc, mai nou, sa admire grandiosul cadou pe care parintii il vor darui fiului lor pe post de "loc de joaca" unde sa-si poata aduna prietenii. Familia a primit aprobare pentru constructie, insa patinoarul nu va putea fi utilizat pentru competitii, ci va fi destinat in exclusivitate familiei si apropiatilor acestora. Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
×
Subiecte în articol: antimonden