x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Speranta show-biz-ului: artistii din Companie

Speranta show-biz-ului: artistii din Companie

de Dana Andronie    |    17 Dec 2005   •   00:00
Speranta show-biz-ului: artistii din Companie

Elevii din Compania de Artisti (singura din Romania), care se antreneaza pentru a intra cu fruntea sus in show-biz-ul romanesc, au sustinut primul lor spectacol cu public, joi seara, la ArCub.

Cei 22 de tineri scoliti sase luni de compozitorul Ionel Tudor, actrita de la Teatrul Evreiesc de Stat Arabela Neazi si profesoara de canto Dana Dorian s-au prezentat la ArCub cu spectacolul "Craciun in roz". S-a cantat pe bune si pe rupte, s-a jucat teatru mai ceva ca-n viata, s-a dansat in picioarele goale, cu totii daruindu-se pe scena cu o sinceritate debordanta care le-a "tradat" personalitatea. Personalitatea care este mai scumpa decat toate intr-o lume dominata de kitsch si de dorinta de copiere doar a nonvalorilor. Bineinteles ca la aceasta reuniune au fost si cateva "uscaciuni", dar intr-o cantitate neglijabila. Daca dintre toti elevii ies macar trei artisti de soi bun, Dana Dorian ("Il Presidente") si-a indeplinit misiunea cu brio.

DUSMANI. Catalin Maruta a fost prezentatorul de serviciu. A incercat sa tina pasul cu tinerii talentati, pe care i-a introdus pe rand in scena, dar, probabil din prea mult zel, a zbarcit-o memorabil: "Tinerii din Compania de Artisti canta, nu se joaca, asa cum face Fizz sau Andreea Balan". Aceeasi Andreea Balan se afla in primul rand, exact sub nasul lui Maruta. "Iti multumesc, Cataline. Esti un bun.... prieten!", i-a raspuns cantareata. De ce a fost nevoie de aceasta "intepatura"? Sa fie Maruta atat de gaunos?! "S-a suparat pe mine, pentru ca nu mai vin la emisiunea lui si de atunci suntem dusmani", a venit imediat explicatia. Dar sa ne intoarcem la artisti. Ioana Trasca, Dragos Chircu, Vlad Constantin, Florentina Ciuna pot ajunge mandria show-biz-ului mioritic de maine. Au insa nevoie si de noroc! Sa-i vada si sa-i auda cine trebuie! De exemplu, bosii caselor de productie care mai promoveaza, printre picaturi, si valori. Avem nevoie de o generatie de artisti scoliti, nu contrafacuti.

DE SLEFUIT. Alexandru Ciucu si Haricleea Badescu au fost actorii din mijlocul artistilor. Alexandru a fost politistul exemplar care emana prin "cascheta" doar inteligenta, iar Haricleea a demonstrat cat de buna pereche ar fi fost pentru Charlie Chaplin, prin mobilitatea sa faciala iesita din comun. Copii buni si la suflet, care au daruit spectatorilor o bucatica (deloc neglijabila) din ei, din talentul lor, care asteapta sa fie slefuit pentru a iesi un diamant. Daca spectacolul s-a numit "Craciun in roz", elevii n-au parasit scena pana nu au colindat. Sarbatoarea din sufletul lor a sunat minunat pe acordurile colindului "Deschide usa crestine". Ionel Tudor, Andrei Tudor, Andreea Andrei, Cristian Faur, Ionut Radu sunt doar cativa dintre invitatii care au ascultat cu placere clasa Danei Dorian, care, poate, peste ceva vreme, va da clasa vedetelor de carton. Sa dea Domnu’!

VISE
"Sunt constienta ca ei sunt adversarii mei de maine. Abia astept sa ne intalnim pe aceeasi scena"
Andreea Balan

×
Subiecte în articol: antimonden