x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Stigma are "di tati". Mai putin, solist!

Stigma are "di tati". Mai putin, solist!

01 Dec 2004   •   00:00

Trupa Stigma a intrat in Dowtown pentru a-si lansa albumul "Copilul rau". Claudiu Mirica & gasca au cantat pe viu piese vechi, piese noi, amintindu-ne ca toate-s vechi si noua-s toate.

DANA ANDRONIE

VOCALIST. Claudiu Mirica, "Copilul rau" al trupei Stigma
Barul de pe Strada Mendeleev a fost "inundat" cu admiratorii Stigma. Cu mic, cu mare, au ajuns la locul ... faptei cu o ora inainte de inceperea concertului si au ocupat locuri strategice, exact in fata scenei. Am reusit sa ne gasim si noi locul si am asteptat ca artistii sa intre in scena. Si am asteptat. Cam o ora. In acest timp, ne-am aruncat un ochi asupra mapei de presa pe care casa de productie, A&A Records, a avut amabilitatea sa ne-o furnizeze. Multe informatii, detalii despre "Dragostea-i o curva" etc. Ce mai, am gasit "di tati"! Nu ne-am asteptat insa sa descoperim la sectiunea "componenta formatiei" ca lipseste cu desavarsire vocalul Stigma. Clapar aveau, chitarist, bass-ist si tobosar, de asemenea. Dar ce facusera cu Claudiu Mirica?! Pe semne, il pierdusera pe drum. A mai ramas Stigma fara Emanuel! "Urmatorul era Mirica?", ne-am intrebat imediat. Am primit raspunsul in momentul in care Claudiu Mirica a urcat pe scena alaturi de colegii sai de trupa. Scoaterea solistului din carti a fost doar o scapare, dar grava, din partea casei de productie. Probabil ca Mirica va primi scuze...

PILU LA MICROFON! Dar sa revenim la subiect. Concertul a inceput cu un moment vesel asigurat de Pilu din Canalul de stiri al Antenei 1. Inarmat cu versurile formatiei Stigma, s-a instalat la microfon si a inceput sa scoata triluri de amator. Dupa cateva minute, Pilu i-a cedat microfonul solistului Stigma. O data ce a intrat in posesia obiectului muncii, Mirica s-a pus pe cantat si nu s-a lasat pana nu a trecut prin toate piesele trupei.

Geanina Corondan a tras si ea la Downtown. S-a gatit cu o freza sucara, care se asorta de minune cu manusile din piele si cu gaurele. A cantat cot la cot cu Mirica, desi nu stia versurile, reusind sa-i atraga atentia solistului. Acesta a indemnat-o sa "presteze" mai cu forta, iar Geanina a inceput sa ceara ajutoare din partea admiratorilor. Desi i se suflau versurile, "artista" s-a lasat pagubasa, renuntand la "duet".

SUDOARE. Claudiu Mirica a primit langa el, pe scena, o blonda, care nu s-a lasat pana nu i-a smuls idolului o mangaiere tandra. Cantaretul a dansat lasciv cu admiratoarea, lipindu-si nasul de fruntea acesteia, chiar daca stropii de sudoare ii curgeau nestingheriti pe fata. Inca un om fericit!

Desi s-au despartit de ceva vreme de Emanuel, membrii trupei canta in continuare piese vechi ("Iubeste-ma", Splendoare", "Jumatate", "Sunt un fraier") asupra carora si-a pus amprenta fostul solist. Chiar la concertul de lansare a unui nou album, formatia s-a bazat mai mult pe piesele de odinioara. Totusi, baietii ne-au oferit si suprize la pachet: "De-ar curge vodka" si "Flori carnivore", piese "pilot" care nu prea sunt pe calapodul Stigmei.

Dar au fost primite bine de public. Iar "Deci... am ucis-o" i-a lasat cu toti cu gura cascata. Claudiu Mirica & Co. au introdus in repertoriul lor pana si melodii cu violenta in familie: o mama care are o relatie cu un instalator, un tata care se intretine cu o dadaca, si un copil care vrea ca familia lui sa nu se destrame. Dupa ce a terminat cu versurile cantecului, Mirica i-a cerut iertare mamei: "Scuza-ma, tu nu l-ai inselat pe tata. Cel putin, eu n-am aflat". Nu stim daca scuzele au fost primite, caci mama lui Mirica nu era prezenta. Dupa mai bine de o ora de show, Stigma si-a multumit fanii, reusind chiar sa-i faca sa cante in cor "Dragostea-i o curva".

II SUNA CEASUL PENTRU TELENOVELA "NUMAI IUBIREA"
Lucian Viziru (foto) a plecat de acasa pentru a veni la Stigma. S-a instalat comod pe o canapea si a asteptat sa fie luat la intrebari de ziaristi. Numai ca toata lumea il ocolea. Asa ca a luat in brate… o sticla cu licoare spumoasa si a purces pe la mese, ca sa dea binete cunoscutilor. Printre altele, Lucian povestea de zor cum a filmat el un videoclip pentru telenovela "Numai iubirea" de la Acasa TV. A avut ghinionul de a fi chemat pe platoul de filmare taman atunci cand Steaua se "batea" cu Besiktas. In timpul filmarilor, Viziru tragea cu ochiul la meci, dar nu uita sa faca play-back pentru videoclip. Si el se mira ca iesisera totusi cadrele si ca nu s-a vazut ca se uita chioras la camera. "Imi pun ceasul sa sune, ca sa nu pierd «Numai iubirea». Si ce daca-i telenovela! E minunat sa-i vezi pe actorii romani jucand", ne-a spus cu entuziasm cantaretul. Dupa ce a inceput concertul, Viziru a stat locului, fiind atent la fiecare nota pe care o scotea solistul Claudiu Mirita. E un mare fan Stigma, mai ales dupa ce Cornel Sorian i-a compus o piesa.
×
Subiecte în articol: antimonden mirică stigma