x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Studiu - Munca iti "conserva" trupul

Studiu - Munca iti "conserva" trupul

05 Noi 2005   •   00:00

Persoanele care ies la pensie mai devreme mor mai repede decat cele care lucreaza pana la 65 de ani.

Munca si conservarea


Persoanele care ies la pensie mai devreme, adica la varsta de 55 de ani, mor mai repede decat cele care lucreaza pana la 65 de ani. Tendinta este independenta de functia indeplinita si de sex. Concluziile acestea reies din cercetarile intreprinse de specialistii americani de la Shell Health Services.


Capra, pe plasa elastica


Blessing este una dintre cele doua capre pe care David Valentine, de 12 ani, le creste in curtea sa din Miami Township, Ohio. Una dintre menirile capritei este aceea de a-l ajuta pe David sa scape de lipsa de concentrare manifestata din cauza surplusului de energie.

Distractie - Un japonez, urmatorul turist spatial


Daisuke Enomoto, un japonez care a facut avere cu ajutorul Internetului, a anuntat ieri ca va zbura in spatiu in 2006, la bordul navetei Soyuz, devenind astfel cel de-al patrulea turist spatial din lume. Inainte de calatoria de zece zile, Enomoto (34 de ani) va face mai multe antrenamente speciale. Japonezul a declarat ca va efectua calatoria in spatiu deghizat in "Char Aznable", un personaj inspirat de Charles Aznavour si care apare in benzile desenate "Gundam". Prin aceasta vacanta spatiala, Enomoto isi indeplineste visul din copilarie de a deveni astronaut.

Saturatie - Clooney nu mai vrea romantism


Actorul George Clooney nu mai doreste sa joace in filme romantice. Fostul medic din Spitalul de Urgenta, in varsta de 44 de ani, considera ca a venit timpul scenelor de actiune. "Nu vreau sa ajung la 60 de ani si sa interpretez scene de dragoste avand ca partenera o actrita de 35 de ani", a adaugat actorul.

Scandal - Nud in publicatie catolica


Cea mai importanta publicatie catolica din Italia, Famiglia Cristiana, a provocat un intreg scandal in lumea crestina, dupa ce a publicat in paginile sale o reclama cu o femeie dezbracata. Anticipand eventualele reactii negative, autorul fotografiei a surprins in imagine doar dosul unei femei, vazut prin usa opaca a unei cabine de dus. A fost insa de ajuns pentru ca Famiglia Cristiana, cea mai populara revista crestina din Italia, sa devina tinta a numeroase critici.

Germania - Crima elucidata dupa 30 de ani


Politia germana a elucidat o crima la 30 de ani dupa comiterea sa. Este vorba despre asasinarea unei femei de afaceri extrem de bogate, o amprenta digitala avand rolul decisiv in clarificarea acestui caz, relateaza AFP. Anchetatorii cred ca femeia ar fi fost asasinata la cererea fiicei sale. Anchetatorii au ajuns la suspecti datorita unei amprente digitale gasite la locul crimei, in pivnita vilei victimei. Amprenta corespunde celei a unui barbat arestat in 1997 pentru escrocherie intr-un alt caz. Recent, cele doua amprente au fost comparate. In Germania, asasinatul este o infractiune care nu se prescrie.

Los Angeles - "Hollywood" intra in reparatii


Literele imense care formeaza cuvantul "HOLLYWOOD", ce ilumineaza de 82 de ani cartierul cinematografiei din Los Angeles, vor fi restaurate pentru prima oara in ultimii zece ani, au anuntat responsabilii care se ocupa de monument, citati de AFP. Literele, de 13,7 metri inaltime si 11 metri latime, vor fi curatate si apoi revopsite de doua companii din San Diego, care vor folosi nu mai putin de 1.136 de litri de vopsea speciala. Aceasta operatie a avut loc ultima data in anul 1995. Cuvantul "Hollywood" a fost "scris" la 500 de metri deasupra orasului Los Angeles, in anul 1923.

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru

×
Subiecte în articol: antimonden