x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Testamentul prințului Philip va fi secret timp de 90 de ani

Testamentul prințului Philip va fi secret timp de 90 de ani

17 Sep 2021   •   15:50
Testamentul prințului Philip va fi secret timp de 90 de ani

Testamentul ducelui de Edinburgh, prințul Philip, va rămâne secret timp de cel puțin 90 de ani pentru a proteja „demnitatea și statutul” reginei, a decis o instanță britanică, citată de BBC.

Conform unei convenții de peste un secol, după moartea unui membru al familiei regale, testamentele sunt secretizate de instanțe.

Apoi va avea loc un proces privat pentru a decide asupra deseretizării.

Ședința privind cererea de secretizare a testamentului a avut loc, de asemenea, în privat, în iulie, și a fost ținută de Sir Andrew McFarlane, cel mai înalt judecător pentru instanțele de familie.

Și pentru prima dată în peste 100 de ani, judecătorul a stabilit un proces prin care peste 30 de testamente ale membrilor familiei regale ar putea fi făcute publice.

Acesta a spus că nu a văzut testamentul prințului Philip și nici nu i s-a spus nimic despre conținutul său, în afară de data executării sale și de identitatea executorului desemnat.

El a spus că a decis să organizeze audierea în privat, deoarece ar putea genera „publicitate și speculații semnificative” care ar „depăși scopul cererii”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: print philip testament