x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Un infern de buzunar cu numele Heaven

Un infern de buzunar cu numele Heaven

de Miron Manega    |    04 Aug 2008   •   00:00
Un infern de buzunar cu numele Heaven

C-ASA-I IN SHOW-NON-BIZ ● Speranta pe termen lung
Daca mama prostilor e tot timpul gravida, oare cine-o fi nenorocitul de tata care insaminteaza prostia? Nu este exclus, avind in vedere ce se intimpla in pseudo-show-biz-ul romanesc, ca tatii sa fie mai multi.C-AŞA-I ÎN SHOW-NON-BIZ ● Speranţă pe termen lung
Dacă mama proştilor e tot timpul gravidă, oare cine-o fi nenorocitul de tată care însămînţează prostia? Nu este exclus, avînd în vedere ce se întîmplă în pseudo-show-biz-ul românesc, ca taţii să fie mai mulţi.

Pentru cel care nu ştie cine sau ce este Heaven sau pentru cei care cred în Rai, o căutare pe Google s-ar putea să-i dezamăgească sau să-i bage în ceaţă. Pentru că descoperă, printre altele, următorul anunţ: "Heaven SRL, locuri de muncă, angajări, joburi, informaţii, anunţuri, carieră, loc de muncă, angajare, reprezentanţă"... Aşadar, Heaven este un SRL. Slavă Domnului că nu e formaţie, aşa cum auzisem!
Lăsînd gluma la o parte, trupa Heaven există, iar povestea ei este mult mai palpitantă decît repertoriul. Calităţile muzicale ale fetelor pot fi epuizate într-o propoziţie cu predicatul subînţeles: voci de trupă, corecte, fără pretenţii de performanţă, cu o oarecare prevalenţă a Adinei, lidera. În rest, o trupă din zecile, poate sutele care se îngrămădesc pe heavy-rotation-ul televiziunilor de specialitate şi play-list-urile radiourilor. Cu precizarea că, de mai bine de un an, Heaven a dispărut din acest peisaj.

RUPTURA. Raiul românesc, secţiunea show-biz, are următoarele componente: trupa Heaven (cu două "aripi": fostă şi actuală) şi trupa Paradise. Cea dintîi (varianta iniţială) era alcătuită din cele două surori Postelnicu (Adina şi Roxi) şi Roxana Spoială. Trupa era gestionată de Music Management, dar a fost înregistrată la OSIM pe numele Roxanei Postelnicu, sora Adinei. În 2007 are loc o ruptură ireconciliabilă între managerul Radu Groza şi Adina Postelnicu. Conflictul, în esenţă amoros, a declanşat unul dintre cele mai abjecte "războaie de buzunar", el fiind perfect reprezentativ pentru nivelul la care se manifestă ceea ce, în mod fraudulos, poartă denumirea de show-biz.

În clipa în care Radu Groza a bătut-o pe Adina, atunci cînd a găsit în telefonul ei un mesaj de la fostul soţ, aceasta s-a hotărît să se despartă şi de Music Management. N-a plecat însă cu mîna goală, ci cu toată trupa. Din clipa aceea, Radu Groza şi-a concentrat toate forţele pentru a distruge Heaven. În primul rînd a dat comunicate oficiale că marca aparţine Music Management (ceea ce nu era adevărat) şi că fetele nu au dreptul să cînte propriile piese, pentru că aparţineau casei de producţie Cat Music. Ceea ce era parţial adevărat, deoarece piesele Heaven aparţineau casei respective, dar numai pe linia de producţie muzicală, nu şi la "cîntări". În paralel, Radu Groza a creat o clonă a trupei – Paradise –, care interpreta aceleaşi piese. Din noua formaţie fac parte Anca Neacşu, Iana (ambele, foste A.S.I.A.) şi Ştefania. Şi uite-aşa au apărut două trupe cu acelaşi repertoriu şi aproximativ acelaşi nume (Heaven şi Paradise). Între timp, Roxana Spoială părăseşte Heaven şi revine la Music Management, unde i se promite o carieră solo. Primeşte şi un nume de scenă, Shanna, dar, deocamdată, nu şi scena. Adina Postelnicu a simţit la timp mişcarea şi a înlocuit-o instantaneu pe Spoială cu Aliana, o orfană de la un centru de plasament. Şi aşa a apărut aripa nouă a trupei Heaven.

RĂZBUNAREA. Bătălia pentru Rai dintre Adina şi Radu Groza are însă şi alte "ambuscade". Una dintre ele poartă numele de cod Audi Q7. Maşina, în valoare de 80.000 de euro, a fost achiziţionată de Adina (neinspirat!) în leasing prin firma Music Management. Astfel, cu toate că a plătit maşina cu banii ei, aceasta figurează pe numele companiei lui Groza, iar Adina nu poate face dovada că ea este cea care a achitat-o. Dar nici Radu Groza nu poate face dovada că a plătit onorariile trupei Heaven în ultimii trei ani, motiv pentru care cei doi sînt în proces.

Cam aşa arată show-biz-ul la ora actuală. Oricare dintre părţi ar cîştiga lupta, pentru muzică nu e nici o pierdere. Dacă e să facem totuşi un pronostic, perspectivele sînt catastrofale pentru Music Management, care era, pînă la acest incident, un fel de brand. Or, scandalul dezvăluie nişte dedesubturi atît de josnice, încît decredibilizează ideea de show-biz. Încăpăţînarea unui manager de a distruge pe cineva, în loc de a construi ceva, denotă un primitivism care nu prea mai este la modă în afaceri. Show-biz-ul este totuşi un domeniu sensibil (muzical, am putea spune, dacă nu ne-ar contrazice realitatea) în care aparenţele trebuie păstrate. Meciul va fi cîştigat, mai mult ca sigur, de Adina, pentru că este mai corect motivată. Ea vrea să cîştige bani cu ceea ce ştie şi cu ceea ce poate. Radu Groza vrea să se răzbune. Arsenalul lui este mai puternic, dar şi-l foloseşte într-o luptă inutilă. Va pierde şi-şi va merita înfrîngerea, spre satisfacţia concurenţilor, care vor fi, probabil, mai atenţi la gestionarea raporturilor cu artiştii. Şi uite-aşa vom ajunge, poate, ca show-biz-ul să aibă legătură şi cu muzica. Deocamdată nu are. Iar Heaven nu este nici Rai, nici SRL, nici trupă. E un infern.

REGRET
"Eu ţin foarte mult la tine. Nu uit ce ai reprezentat în viaţa mea pentru mine, nu uit ce reprezinţi. Deocamdată nu am pe nimeni şi nici nu-mi doresc să am pe altcineva. Un singur lucru regret – pe care ţi l-am făcut – am dat în tine şi regret foarte tare şi mă doare tot timpul".
Radu Groza - convorbire telefonică făcută publică la o emisiune tv

Radu Groza: Forever never

Adina Postelnicu s-a născut la Vaslui, într-o familie înstărită. La 14 ani a luat premiul întîi la interpretare la Festivalul "Constelaţia necunoscută" din Vaslui. După liceu s-a înscris la o facultate de limbi străine din Bucureşti, făcînd, în paralel, şi Şcoala Populară de Artă, pe care a absolvit-o ca şefă de promoţie. A participat la concursul "Alege A.S.I.A.", unde a cunoscut-o pe Roxana Spoială. Împreună cu aceasta şi cu sora ei (tot Roxana), a înfiinţat trupa de fete numită Heaven. În 2005 au semnat un contract cu Music Management şi, cu sprijinul impresarului Radu Groza, au reuşit în scurt timp să se facă cunoscute. Onorariile fetelor erau destul de mari, partea lor fiind 60% din încasări (cîte 20% fiecare). În 2006, Adina a divorţat de Bogdan Pantea, cu care se căsătorise în 2001. L-a prins cu altcineva în flagrant, într-o parcare, la lumina farurilor de la maşina lui Radu Groza. Acesta i-a devenit Adinei, imediat după divorţ, prieten, confident, protector şi, probabil, ceva mai mult. Adina infirmă acest "mai mult" dar, în toamna lui 2007, gelos pentru că găsise în telefonul Adinei un mesaj de la fostul soţ, Radu Groza a bătut-o cu violenţă. Ceea ce înseamnă că fusese şi ceva "mai mult". Dar, orice ar fi fost, momentul a punctat despărţirea definitivă dintre Adina şi Radu Groza, pe de o parte, şi dintre Heaven şi Music Management, pe de altă parte.Fete de carton şi băieţi de cartier

Expresia "băieţi de cartier" n-are nici o legătură cu celebra marcă de ceasuri şi bijuterii Cartier SA. Cuvîntul cartier provine din francezul "quartier" şi înseamnă, la origine, ceea ce înseamnă şi la noi: parte a unui oraş care formează o unitate organică. Mai înseamnă, ca sensuri secundare, parte din comandamentul unei mari unităţi şi a patra parte din stema heraldică. În orice caz, expresia "băieţi de cartier" are legătură cu sensul principal, doar că a deviat, prin sintagmă, la înţelesul de "băieţi de mahala" sau "băieţi de periferie". Băieţii de cartier au o psihologie comunitară, pe care o găsim fie în muzica hip-hop, fie în manele. Luînd în considerare numai aspectul de mentalitate al expresiei, vom descoperi, analizînd-o, că ea nu se manifestă doar în aria zonală a periferiei, ci în orice cartier al Bucureştiului. Se numeşte mentalitate de mahala. A semnalat-o şi a persiflat-o genial marele Caragiale, prin personaje memorabile ca Rică Venturiano sau, mai ales, prin "fetele de cartier" gen Ziţa, Veta sau Miţa Baston. Ei, bine, nici Rică, nici Spiridon, nici Miţa Baston n-au dispărut ca specie. Le vedem astăzi, zilnic, la televizor. O nesfîrşită paradă de ambalaje fără conţinut, care inundă literalmente micul ecran, dimineaţa, la prînz şi seara. Nu comunică nimic, nu construiesc nimic, doar se îmbracă, conduc Lamborghini, se rad în cap, îşi pun cercei în nări – dacă-s băieţi, sau se dezbracă pînă la limita CNA-ului – dacă-s fete. Cînd vorbesc, mai bine-ar tăcea, cînd cîntă, mai bine ar dansa. Şi, în general, mai bine ne-ar lăsa! Iată cîteva nume de referinţă: X Plugaru, Y Pistol, Z Columbeanu, XYZ Trident. Partea Yang a speciei e acoperită cu exemplare gen 0 Maximus, 01 Poponeţ, 000 Iovan şi mulţi alţii cărora, în cadrul acestei rubrici, le vom lăuda calităţile după cum le au. Iar prima calitate a tuturor acestora este aceea că, avînd o mentalitate de cartier, vor să poarte accesorii cu acest nume. E o confuzie la mijloc. Dragi "băieţi şi fete de cartier", aspiranţi la ceasuri şi bijuterii Cartier, această marcă e un simbol al rafinamentului. Între voi şi ea e o distanţă istorică, n-o puteţi compensa cu bani. Dar, în fond, e treaba voastră, numai că de ce trebuie să ştie o ţară întreagă ce v-aţi cumpărat? Nu că ar fi vreo interdicţie în acest sens, dar, dacă vă zornăiţi etichetele în public, presupunem că vă asumaţi şi comentariile noastre despre ceea ce vedem.

PREA MULTE GĂRI ● Depresie de primăvară-vară-toamnă-iarnă
Lili Sandu, cu fiţele la psiholog
Deşi, conform unui titlu de film, "Albii nu pot să sară", unele femei reuşesc! Lili Sandu a făcut "Jump" încă de anul trecut, prin videoclipul albumului său, dar se pare că a sărit într-o depresie. Aşa că a ajuns, cu tot cu fiţele ei, direct la psiholog.

CENTURA ● Politichia de pe podiumul de defilare

Sânziana, cea mai castă Buruiană
Lunile iulie-august sînt anotimpul sînzienelor, în această perioadă planta de leac căpătînd cele mai puternice virtuţi. Dar ce să ne mai intereseze asta cînd o avem pe Sânziana, o Buruiană cum doar în pădurea de fiţe şi fiţoşi ai patriei mai poţi întîlni?

PARTITURĂ CU FIŢE ● Şi dragoste cu foc, şi bani în cont
Ferentz: virgină prin abstinenţă
Viaţa ei este tristă... mai-mai să-ţi dea lacrimile cînd o auzi că nu-şi găseşte un partener, care să o ajute să rupă pînza de păianjen apărută la colţul dormitorului personal de cînd nu a mai făcut sex.

CU FITZE, FĂRĂ FITZE ● Bătaie de 700.000 de euro

Andreea Spătaru, blonda din Boschet
Au îndrăgit-o lama, seringa şi bisturiul pînă cînd au umflat-o-n sîni şi-n buze de vreo trei ori. A făcut dragoste cu aparatul de fotografiat în sute de pictoriale fierbinţi. Însă abia cînd a fost bătută de gelosul Boschet în plină stradă a simţit Andreea Spătaru pe pielea ei cum este să fii iubită. Altoit de iubită sau iubită cu pumnii şi cu picioarele.

REFERENDUM ÎMPOTRIVA EI  ●  "Ciumaca" de la OTV a exasperat o ţară întreagă
Magda lu’ Tolea, cartofi şi circ
Credeaţi că le-aţi văzut pe toate în show-bizul mioritic şi că nu se poate mai rău? Ei bine, se poate! Nu e "pîine şi circ", ca-n celebrul dicton, ci cartofi şi circ! Doar sîntem pe plaiuri mioritice! Culmea penibilului şi a ridicolului poartă un nume: Magda lu’ Tolea.

CARIERĂ ● Ilinca Vandici, dintr-un Kanal în altul
O "zburătoare" care cîntă "cocoşeşte"
Venită, la doar 17 ani, de la Oradea în "jungla" Capitalei, Ilinca Vandici pare să facă faţă foarte bine competiţiei de fete frumoase şi atît, de pe piaţa media. Are aproape 22 de ani şi ştie ce vrea. Vrea să fie model. Model pentru tinerele din ziua de astăzi. Fugiţi!


TRIDENT! ● Lipsite de prejudecăţi, de haine, de talent
Trei blonde şi toate trei... stridente
Fetele care cîntă cu fundul. Cu fundul la vedere. Aşa sînt cunoscute cele trei blonde de la Trident. Întrucît s-au dezbrăcat singure în Playboy, nu ne mai rămîne decît să le căutăm la caracter.
IEPURAŞ DRĂGĂLAŞ ● Gina îşi sărută iubitul cu grăsimea de la genunchi

Pistol sau pocnitoare, aceasta-i întrebarea
Un personaj la fel de gol de conţinut precum biografia sa sau propria pagină de internet. Vorbim despre Gina Pistol, fireşte, care nu ne-a impresionat cu mai nici una din faptele săvîrşite în viaţa-i de "iepuraş".
AAH! ● Tablou încins filosofico-existenţial
Păsărin trudeşte... la vîrful carierei
Dacă un fost iepuraş Playboy a ajuns să ţină şedinţe literare, e clar că vine sfîrşitul lumii... Zicătoare de replici, femeie fatală, cititoare înrăită şi mai ales feministă convinsă, domnişoara Păsărin pare mereu că trudeşte la lustruirea vîrfului ei de carieră. De efort, i se întîmplă să mai şi geamă...


BALET ● Eu sînt, eu vreau, eu pot!
Răzbunarea lui Iri Columbeanu
Se pare că e valabilă aserţiunea potrivit căreia orice exces vine dintr-o lipsă. Cel puţin în cazul cuplului Monica-Iri.La ea pentru căa uitat cît costă kilogramul de roşii, deşi provine dintr-o familie modestă, iar la el pentru că îşi exhibă la bătrîneţe frustrările din adolescenţă.REFĂCUT ŞI ADĂUGIT ● Mărire ţie, penisule!

Fizz nu (mai) răspunde... de el
Şi-a lungit penisul cu patru centimetri. A mai şi cîntat. De la ultima strigare de acest fel, pămîntul a înconjurat soarele de vreo două ori. Mai are în dotare şi-un site, în care ne întîmpină aşezat comod pe un fotoliu cînd roşu, cînd gri. Asta-i doar online... Dar dacă nu Fizz, atunci cine?

OOPS! ● Alina a fost "virgină" pînă la 20 de ani
Plugaru’ de la cratiţă
A pus prima oară mîna pe-o manetă la 16 ani. Însă a rămas, traseistic vorbind, virgină pînă la 20, cînd a circulat şi cu RATB-ul. Ar renunţa să mai fie regină (porno) dacă i s-ar oferi un post permanent la coada cratiţei. Doamnelor şi domnilor, Alina Plugaru!
GURA PĂCĂTOSULUI ● Andreşan: "Încep să cred că unii chiar nu am creier"
Pîrţotină, fleorţotină, buleandră, şuleandră
Nu o judecăm, nu o acuzăm, doar v-o prezentăm. Laura Andreşan, întoarsă pe toate feţele. Dezbrăcată de secrete, penetrată de regrete. Că n-a pus-o de-un trio cu Tăriceanu şi Elena Udrea decît în visele ei.


POFTĂ MARE! ● Cine se teme să muşte din Simona Suhoi?
Sensuala, pericol public
E atît de ocupată, încît nu are timp decît de saloane cosmetice. S-a "îndrăgostit" de pi încă de pe băncile şcolii. În fiecare seară se culcă alături de Samir şi Samira. Pe lîngă moţul (auriu) din frunte, deţine şi o tulburare de percepţie. "Oriunde mă duc am senzaţia că, pac!, mi se dă cu ceva în cap", zice ea cu năduf. Unii nu se miră... de ce oare?"ASPIRATOARE DE GAGICI" ● Pe bancheta din spate: Pistol, Zugravu şi Lesko
Vai de Poponeţul lor!
Dacă ar fi să te iei după porecla lui, ai zice că lui Poponeţ îi cam plac bărbaţii. Da’ de unde! Cel puţin în public, Codin Bogdan Maticiuc, mîndrul purtător al supranumelui cam puturos, se afişează cu femei tot una şi una.Anna Lesko:Vocea “invizibilă” sau Zglăvoaca de Chişinău
Anna Lesko este pe cale de dispariţie. Nu ea ca persoană, ca identitate civilă, ci ca specie de vedetă. Sau, mai exact, ca specie de pseudovedetă. Totul la Anna Lesko este “pseudo”: declaraţiile, atitudinea, vocea, sînii. În privinţa silicoanelor, ea zice că nu (normal, doar e pseudo), dar dacă priviţi comparativ pozele, trageţi singuri concluzia. Din fericire, problema cu sînii se rezolvă chirurgical, prin proteze de silicon, cu vocea e mai greu. Nu există silicon pentru corzile vocale sau pentru talent. Performanţa Annei Lesko este însă uluitoare: să n-ai nici un pic de volum, nici un strop de timbru şi totuşi să se vorbească şi să se scrie atît despre tine ca despre o cîntăreaţă e o raritate chiar şi în patria play-back-ului. Orice manelist stă mai bine cu vocea decît frumoasa ucrainiancă, spunea cineva, pe bună dreptate

×