x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Util - Papucii-lanterna

Util - Papucii-lanterna

28 Ian 2006   •   00:00

Cravata pentru iPod


Japonezii au realizat o cravata dotata cu un buzunar pe spate, conceput special pentru playerul iPod Nano. Noul accesoriu vestimentar le va permite niponilor sa renunte la vesta pe timpul verii, fara sa lase deoparte insa si muzica. Firma a creat modele care se prind cu nasturi si nu strang gatul sau cravate portstilou.

Util - Papucii-lanterna


Vizitele la frigider sau la toaleta in mijlocul noptii vor putea fi de acum inainte luminate si sigure, intrucat un american a inventat papucii-lantera. Papucii, creati de Doug Vick, sunt inzestrati cu lampi in partea din fata, acestea intrand in functiune in intuneric doar atunci cand cineva doreste sa-i foloseasca. Apoi, cand persoana in cauza ii da jos, papucii mai lumineaza cel mult un minut, pentru a acorda "stapanului" timp de a se urca in pat. O pereche de astfel de papuci va costa aproximativ 50 de dolari.

China - Politia, pe role


Politistii din regiunea Chongqing (sud-vestul Chinei) au impresionat publicul cu abilitatile lor de patinatori pe role. Demonstratia a fost bine venita, cu atat mai mult cu cat oamenii legii vor patrula strazile regiunii pe patine cu rotile.

Austria - Suveniruri Mozart


Aniversarea a 250 de ani de la nasterea marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart este un prilej pentru vanzatorii de suveniruri de a-si da marfa. Cu atat mai mult cu cat aceasta este "personalizata". Proprietarul unui magazin din Salzburg are o gama variata de astfel de suveniruri, de la postere la dulciuri.

"Ecologice" - Parizienii vor face pipi gratis


Tara "libertatii, egalitatii si fraternitatii" spera ca, incepand de saptamana viitoare, sa puna in vigoare o alta libertate civila: dreptul de a urina gratis. Potrivit Rompres, incepand cu 1 februarie, Parisul intentioneaza sa puna la dispozitia celor chemati de natura peste 200 de toalete ecologice publice din oras. Astfel, parizienii nu vor mai fi nevoiti sa plateasca cei 40 de eurocenti, reprezentand taxa de intrare. "Masura este menita a ajuta pe toata lumea. Nu confortul turistilor este motivul principal pentru care trebuie adoptata. Turistii nu au probleme cu platitul taxei. Pentru vagabonzi, insa, este singura lor sansa de a folosi o toaleta civilizata", a declarat primarul capitalei franceze, Pierre Serne.

Autodenunt - S-a dus la politie dupa 80 de ani


Un pensionar din Germania, care a trait timp de 80 de ani cu constiinta incarcata pentru ca a pus o petarda pe o sina de cale ferata, s-a prezentat la politie si s-a autodenuntat. Helmut Bleibtreu, in varsta de 85 de ani, a comis necugetata fapta in anul 1926, iar de atunci a fost torturat aproape zilnic de sentimente de vina. Politistii care s-au ocupat de caz i-au explicat batranului ca nu va fi acuzat de nimic si ca poate pleca linistit acasa. Totusi, ei l-au avertizat sa nu mai faca niciodata ceea ce a facut in urma cu 80 de ani.

Moda - Lenjerie, la - 30 de grade


In Germania se va desfasura o parada de moda mai putin obisnuita. Manechinele au de prezentat modele de lenjerie intima pe gheata, la temperaturi ce pot atinge - 30 de grade Celsius. Organizatorii spera sa atraga foarte multi spectatori cu aceasta initiativa, care este o anexa a unui Targ de lenjerie intima organizat la Leipzig.


Targ de carte in India


Vizitatorii indieni s-au oprit langa pavilionul Spaniei de la Targul de Carte din Kolkata. Statul iberic este principala atractie a evenimentului ajuns la cea de-a 31-a editie. Manifestarea se va incheia la 5 februarie.

Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru
×
Subiecte în articol: antimonden