x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Poiana cu Narcise din Munții Rodnei a început să înflorească

Poiana cu Narcise din Munții Rodnei a început să înflorească

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2023   •   20:20
Poiana cu Narcise din Munții Rodnei a început să înflorească
Sursa foto: facebook

Poiana cu Narcise din Munții Rodnei a început să înflorească. Stadiul de înflorire este de 10%, perioada de maximă fiind așteptată la sfârșitul săptămânii viitoare. Jandarmii montani anunță că patrulează în zonă pentru a le oferi sprijin turiştilor care o vizitează.

„Având în vedere faptul că narcisele au început să înflorească, turiştii, dar şi localnicii vizitează Poiana cu Narcise care este protejată de lege. Florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină”, informează Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

Jandarmii adaugă că, momentan, narcisele se află la începutul perioadei de înflorire, ca urmare au fost verificate traseele care duc în poiană. În fiecare an foarte multe persoane vizitează poiana, mai ales în perioada de maximă înflorire.

Rezervaţia naturală aflată în Munții Rodnei are o suprafaţă de 5 hectare şi reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius), protejată de lege, pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, într-o asociație dominată de Barba Ursului.

Pe muntele Saca din masivul cristalin al Rodnei se poate ajunge plecând din localitatea Valea Vinului, situat la 8 km de Rodna. Din Valea Vinului pleacă către muntele Saca două poteci mai accesibile: prima urcă spre vest spre Dealul Popii iar a doua urmăreşte Valea Secii şi apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la Vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului.

Momentan, stadiul de înflorire este de 10%, perioada de maximă înflorire va fi la sfârșitul săptămânii viitoare și pe perioada vacanței de 1 iunie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: narcise munţii rodnei