x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 5 obiceiuri de evitat pentru a trăi o viață împlinită

5 obiceiuri de evitat pentru a trăi o viață împlinită

de Anastasia Paul    |    27 Sep 2024   •   20:15
5 obiceiuri de evitat pentru a trăi o viață împlinită
Sursa foto: Hepta

Lumea noastră este obsedată de productivitate. Nu este suficient să fii bun la locul tău de muncă, trebuie să fii și un jucător de tenis excelent, un părinte perfect și un partener iubitor. Pentru a face toate acestea, îndeplinim mai multe sarcini în același timp. Problema? Multitasking-ul nu funcționează. 

Iată 5 obiceiuri comune pe care oamenii fericiți le evită:

1. Nu se concentrează pe mai mult de un singur lucru 
Există o farsă idee în jurul acestui concept de multitasking. Acesta estelt de un proiect mare la un moment dat motivul pentru care oamenii de succes nu își împart niciodată atenția când vine vorba de proiecte importante. Spre deosebire de majoritatea dintre noi, oamenii de succes înțeleg că secretul muncii eficiente este concentrarea pe un singur lucru.

Acesta este motivul pentru care sunt atât de selectivi în ceea ce aleg să facă. Ei măsoară în mod activ ceea ce merită și ce nu merită timpul lor.

2. Nu muncesc atunci când ar trebui să fie cu persoanele dragi  
Să nu-ți faci munca la timp îți crează anxietate, în societatea agitată de azi, și simți că nu termini niciodată ce ai de făcut. Din acest motiv, s-ar putea să simți nevoia să lucrezi atunci când ar trebui să petreci timp cu partenerul tău.

Acesta este un mare NU în ochii unei persoane fericite, care înțelege că secretul succesului într-o relație este să fii bun pentru cealaltă persoană și să petreci timp cu cei pe care îi iubești. Acest lucru este necesar pentru sănătatea ta mintală. Dar nu se poate întâmpla dacă nu ești pe deplin prezent cu partenerul tău.

Potrivit cercetătorilor de la Southern Methodist University și Michigan State, datele arată că atunci când petrecem timp cu cei dragi, starea noastră generală de bine crește. Încă un motiv pentru a fi prezenți și conectați cu partenerii noștri!

3. Nu verifică niciodată rețelele sociale în timp ce petrec timp cu copiii lor
Cel mai rău lucru pe care îl poți face ca părinte este să fii pe telefon toată ziua. Timpul cu copilul tău nu este nelimitat și trebuie să profitați la maximum de el. Copilul tău are nevoie de atențiata, nedivizată, față în față, pentru a dezvolta o stimă de sine sănătoasă.

În plus, verificarea constantă a telefonului este un obicei prost pe care îl transmiți copilului tău. Cercetările din Coreea de Sud au arătat că părinții care își verifică frecvent telefoanele au copii care au șanse mai mari să copieze acest obicei, ceea ce le poate afecta comportamentul negativ și offline.

Centrul pentru Dezvoltarea Copilului de la Universitatea Harvard subliniază că neglijarea constantă a copilului duce la o serie de consecințe asupra sănătății fizice și mintale a acestuia.

Deși pare că statul pe telefon în timp ce ești cu copilul tău este inofensiv, acest obicei ar putea avea consecințe mai devastatoare decât ne dorim să credem.

4. Nu lasă distragerile să le întrerupă concentrarea
Din păcate, indiferent cât de mult ai încerca, nu vei scăpa niciodată de distragerile din viața ta de zi cu zi. Este bine cunoscut faptul că distragerile sunt o parte a vieții. Totuși, spre deosebire de majoritatea, oamenii de succes nu lasă distragerile să le consume viața - ei învață să le gestioneze. Meditația poate ajuta.

De asemenea, este important să înțelegi diferența dintre o distragere a atenției și o nevoie. De exemplu, să te trezești pentru a merge la plimbare după o sesiune intensă de brainstorming la locul de muncă nu este o distragere a atenției – este o nevoie de sănătate mintală. A mânca alimente sănătoase atunci când ți-e foame este o nevoie, nu o distragere a atenției. Așa că rămâi hidratat, mișcă-te și include-le în programul tău concentrat.

5. Nu lasă resentimentele sau frica să îi împiedice să fie vulnerabili cu persoanele dragi
Unii oameni cauză soluții în afara lor, în loc să știe că adevărata forță vine din interior. Și această creștere, această stăpânire este împiedicată atunci când frica nu ne dă voie să devenim vulnerabili cu oamenii la care ținem și, cel mai important, cu noi înșine, potrivit yourtango.com.

Buddha a spus că oamenii care sunt blocați în aversiuni și pofte sunt fantome înfometate.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: obiceiuri implinit