x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Rugăciune către îngerul păzitor. Cum îi chemăm să ne ajute în momentele grele ale vieții

Rugăciune către îngerul păzitor. Cum îi chemăm să ne ajute în momentele grele ale vieții

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   20:30
Rugăciune către îngerul păzitor. Cum îi chemăm să ne ajute în momentele grele ale vieții

Rugăciunea către îngerul păzitor se rostește în fiecare seară și în toate momentele în care avem nevoie de ajutor.

Se spune că fiecare om are un înger păzitor, dăruit de Dumnezeu în ziua botezului. Acesta trebuie să-l ajute pe om să facă față necazurilor vieții. 

Îngerii îl slujesc pe Dumnezeu, păzind sufletul omului și călăuzindu-l pe calea cea dreaptă. Dacă sunt chemați, îngerii păzitori au puterea de a ne scoate din orice problemă.

Deși este permanent alături de noi, îngerul păzitor nu intervine dacă nu îi cerem ajutorul. El nu intervine nici atunci când am greșit și trebuie să ne învățăm lecția.

Totuși, în momentele grele, în care simțim că nu există nicio cale de rezolvare, este bine să cerem ajutorul îngerului păzitor.

"Îngerul meu păzitor, te chem grabnic să-mi dai ajutor" 

Fiecare are nevoie de un ghid, pentru că suntem, prin definiţie, călători, fiinţe în trecere, potrivit doxologia.ro.

"Înger Sfânt, cel ce stai înaintea pă­ti­mașului meu suflet și a vieții me­le ticăloase, nu mă lăsa pe mine, păcătosul, nici nu te depărta de mine pentru neînfrânarea mea.

Nu da loc dia­volului celui viclean să-mi stă­pânească cu silnicie acest trup mu­ritor. Întărește mâna mea cea slabă și neputincioasă și mă călăuzește spre ca­lea mân­tuirii.

Păzitorul și acoperitorul sufletului și al trupului meu ti­călos, iartă-mi toate cu câte te-am mâhnit în toate zilele vieții mele și orice am greșit în această zi.

Acoperă-mă în această noapte și păzește-mă de toată ispita celui potrivnic, să nu mânii cu niciun păcat pe Dumnezeu; și te roagă pentru mine către Domnul, să mă întărească întru frica Sa și vrednic să mă arate pe mine, robul Său, bunătății Sale. Amin!"

×
Subiecte în articol: rugaciune inger pazitor