x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Simpson, o familie disfuncţională de omuleţi gălăgioşi

Simpson, o familie disfuncţională de omuleţi gălăgioşi

16 Dec 2014   •   20:46
Simpson, o familie disfuncţională de omuleţi gălăgioşi

Au alergat cu taurii de San Fermin, au cântat alături de trupa Coldplay, iar unul dintre protagonişti, Homer, şi-a exprimat sprijinul faţă de Barack Obama în cursa pentru Casa Albă. "Familia Simpson", cel mai prolific serial de animaţie, împlineşte 25 de ani fără să piardă un dram din spiritul ei sarcastic, relatează EFE.

Ceea ce distinge această familie disfuncţională de omuleţi galbeni este îndrăzneala, sarcasmul şi lipsa de respect faţă de orice regulă. The Simpsons ironizează aproape tot ce ţine de cultura populară americană, majoritatea personajelor fiind stereotipuri. De reţinut că Marge, mama acestei familii disfuncţionale, a apărut pe coperta revistei Playboy, în noiembrie 2009, scrie Agerpres.

Serialul a apărut în 1987 cu mici episoade de câte două minute, difuzate în emisiunea "Tracey Ullman Show", iar timp de doi ani personajele create de Matt Groening i-au surprins şi i-au încântat pe telespectatori cu viaţa lor puţin convenţională din oraşul fictiv Springfield.

Homer, Marge, Bart, Lisa şi Maggie sunt membrii unei familii americane din clasa de mijloc, care râd până şi de umbra lor, dar cărora le place să râdă mai ales de alţii. Poveştile lor au captivat repede publicul, ceea ce a dus la dezvoltarea propriului serial, lansat de canalul Fox la 4 ianuarie 1990. Cu un pronunţat caracter autobiografic, cum însuşi Groening a recunoscut în multe ocazii.

Cu propria familie în minte, Groening a dat formă acestor personaje care au evoluat de-a lungul anilor şi au disecat toate subiectele. Au vorbit despre “dictatura Perón” într-un episod care nu a fost difuzat în Argentina, în timp ce Venezuela a interzis difuzarea sa dimineaţa în orele de program pentru copii. Chiar dacă este de animaţie, serialul este departe de a se adresa copiilor.

A fost votat în 1998 cel mai bun serial de televiziune al secolului XX de revista "Time" şi este considerat de critici unul dintre cele mai influente seriale ale tuturor timpurilor.

×