x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole GALERIE FOTO. Festivalul Turcesc - Toamna 2018

GALERIE FOTO. Festivalul Turcesc - Toamna 2018

02 Oct 2018   •   09:51
GALERIE FOTO. Festivalul Turcesc - Toamna 2018
Sursa foto: Lucian Alecu

Festivalul Turcesc - Toamna 2018 a atras în acest weekend în Parcul Titan din Capitală sute de bucureşteni dornici să cunoască tradiţiile, artiştii şi obiceiurile culinare din Anatolia.

În candrul ediției de toamnă a "Festivalului Turcesc", au avut loc degustări ale unor delicatese turcești și au fost ținute lecții de pictură pe apă.

Printre cele mai vizitate standuri au fost cele cu specialităţi culinare turceşti. De aici, bucureştenii au putut achiziţiona balik ekmek - peşte la grătar servit în pâine, kofte - chiftele din carte de vită şi oaie, gozleme - o lipie subţire făcută la foc puternic şi umplută cu brânză, sarmale cu carne de vită, dovlecei, vinete şi ardei umpluţi, şi, bineînţeles, nelipsita musaka. Nici cunoscutele dulciuri nu lipsesc de la standurile turceşti, începând de la savuroasele baklavale simple sau cu fistic, ciocolată ori vişine, la sutlac - budincă de orez cu lapte, asure - un dulce compus din şapte ingrediente, halva, revani - plăcintă făcută din griş şi îmbibată cu sirop, kunefe - desert făcut din tăiţei foarte fini, cu brânză înăuntru, kadayifi şi binecunoscutul rahat turcesc cu diferite arome. 

 

×
Subiecte în articol: Festivalul Turcesc - Toamna 2018