x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Studiu:Trei din cinci persoane preferă o vacanță în care să se relaxeze

Studiu:Trei din cinci persoane preferă o vacanță în care să se relaxeze

08 Aug 2017   •   14:33
 Studiu:Trei din cinci persoane preferă o vacanță în care să se relaxeze

Circa trei din cinci persoane spun că preferă o vacanță în care să se relaxeze, iar unul din trei vor una în care să vadă multe lucruri, se arată într-un studiu realizat de GfK remis, marți, AGERPRES.

Sondajul online realizat în 17 țări arată că peste jumătate (59%) dintre oameni spun că preferă o vacanță "în care să mă relaxez''. Acest lucru se compară cu puțin peste o treime (35%) care preferă "o vacanță activă în care fac sau văd multe lucruri". Doar 6% nu sunt hotărâți ce tip de vacanță preferă.

"La nivel internațional, nu există nicio diferență între bărbați și femei atunci când vine vorba despre aceste alegeri. Bărbații sunt cu foarte puțin mai comozi în alegerile lor decât femeile — 60% dintre bărbați preferă o vacanță relaxantă, comparativ cu 58% dintre femei. Pentru concediile active, bărbații și femeile se situează la egalitate, cu câte 35% fiecare. Prezența copiilor în familie pare să influențeze în mică măsură preferințele de vacanță ale oamenilor, comparativ cu media internațională. Doar două treimi (62%) dintre cei cu copii cu vârsta sub 6 ani sau cei cu copii între 6 și 12 ani favorizează vacanțele relaxante și puțin peste o treime pe cele active", se arată în document.

Conform sursei citate, pentru familiile cu adolescenți, vacanțele de relaxare devin mai puțin populare, scăzând la 57%, în timp ce cele active cresc la 39%.

''Global, cele mai mari diferențe pe care le remarcăm sunt pe grupuri de vârstă. Adolescenții sunt cei mai înclinați să favorizeze vacanțele active, 43% dintre aceștia optând pentru ele și 51% alegând o vacanță relaxantă. Preferința pentru vacanțe active scade constant cu înaintarea în vârstă, terminând cu cei în vârstă de 50 de ani și cei cu vârsta de 60 de ani sau peste. Doar o treime dintre acești respondenți optează pentru concedii active. Cu toate acestea, grupul de vârstă cel mai 'predispus' la vacanțe de relaxare nu este cel mai în vârstă, ci cei din categoria 40+ care le aleg în cea mai mare proporție (64%). Comparați aceasta cu cei de peste 60 de ani, printre care 57% spun că preferă vacanțele relaxante'', informează GfK.

 

×
Subiecte în articol: oamenii prefera sa se relaxeze in vacanta