x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber ”Toamna…la ceaun” în Parcul Naţional

”Toamna…la ceaun” în Parcul Naţional

de Alice Petrescu    |    19 Oct 2018   •   21:20
”Toamna…la ceaun” în Parcul Naţional

Bucureştenii sunt aşteptaţi în acest weekend în Parcul Național la festivalul Toamna…la ceaun cu preparate inedite, gătite în cele mai diferite forme și după toate gusturile. Printre bunătățile pregătite se numără varza a la Cluj, gulașul, sarmalele, fasolea cu cârnați, tocănițele dulci și piperate și pastrama la ceaun. Vedeta festivalului va fi cea mai mare zacuscă, gătită chiar în fața participanților de gospodinele din Oltenia, la un ceaun uriaș. Potrivit organizatorilor, pentru această reţetă vor fi folosite 300 kg de vinete, 200 kg de gogoşari, 200 kg de ceapă, 100 litri de ulei, 100 kg sos de roşii, sare, piper, foi de dafin şi alte mirodenii secrete. Și, pentru că este sezonul toamnei, nu puteau lipsi mustul sau pastramele, dar nici plăcintele maramureșene, pâinea coaptă în cuptor și pe vatră, mușchiuleții, afumăturile și jamboanele. Deserturile vor fi și ele prezente. Bucureștenii se vor delecta cu tot felul de dulciuri, dulcețuri și brânzeturi. Pentru ca atmosfera să fie tipic româneacă micii, costițele şi ciolanele vor sfârâi pe grătare pe tot parcursul festivalului, iar vinul și berea le vor acompania. Meșterii populari sunt și ei prezenți la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual. Festivalul va ține de astăzi până duminică seara.

×
Subiecte în articol: Toamna…la ceaun parcul national