
A doua zi de Paște poate fi exact această zi. Fără vinovății că „nu faci nimic”. Pentru că „nimicul” acela poate fi, de fapt, cel mai bun dar pe care ți-l faci.
1. Începe ziua în tăcere
Fără telefon, fără televizor, fără notificări. Deschide geamul, respiră aerul curat, ascultă păsările, simte lumina. Primele 15 minute din zi pot dicta tonul următoarelor ore. Alege să-ți începi ziua în pace, nu în viteză.
2. Scrie 3 gânduri sincere
Poate despre cum te simți. Despre ceva frumos din ultima vreme. Sau despre o emoție care nu-ți dă pace. Nu trebuie să fie coerent sau poetic. E doar o formă de descărcare interioară. Uneori, hârtia înțelege mai bine decât oamenii.
3. Plimbă-te singur(ă)
Fie că mergi în parc, pe o alee liniștită sau doar în jurul blocului, ieși din casă fără căști în urechi. Doar tu cu gândurile tale. Lasă-ți mintea să curgă. Observă copacii, soarele, oamenii. Simte-te prezent(ă).
4. Fă ceva doar pentru sufletul tău
Poate vrei să asculți muzica preferată, să pictezi, să dormi la prânz sau să revezi un film vechi. Nu trebuie să fie productiv. Trebuie să fie vindecător. Să-ți dea o stare de „acum e despre mine”.
5. Respiră conștient
Închide ochii. Inspiră adânc pe nas. Ține aerul 3 secunde. Expiră lent pe gură. Repetă de 5 ori. Pare banal, dar e primul pas către liniște interioară. Corpul și mintea ta au nevoie să știe că sunt în siguranță.
6. Încheie ziua cu recunoștință
Înainte să adormi, închide ochii și rostește (chiar în gând) 3 lucruri pentru care ești recunoscător. Pot fi simple: „Azi am avut o clipă de liniște.” / „Am băut un ceai cald.” / „Am zâmbit fără motiv.”

Această practică te aduce înapoi la esență.