x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ansamblul rezidential Rivium din Sibiu, un proiect inedit

Ansamblul rezidential Rivium din Sibiu, un proiect inedit

09 Noi 2006   •   00:00

In comuna Selimbar, din judetul Sibiu, se deruleaza un proiect rezidential special prin conceptul si modelele de case promovate. Pe o suprafata de aproximativ 4,5 ha, in cadrul ansamblului rezidential Rivium, se vor dezvolta 55 de unitati locative individuale si cuplate, plus drumuri interioare si spatii verzi (care totalizeaza 8.000 mp).

In comuna Selimbar, din judetul Sibiu, se deruleaza un proiect rezidential special prin conceptul si modelele de case promovate. Pe o suprafata de aproximativ 4,5 ha, in cadrul ansamblului rezidential Rivium, se vor dezvolta 55 de unitati locative individuale si cuplate, plus drumuri interioare si spatii verzi (care totalizeaza 8.000 mp). Conceptul este concentrat pe implementarea principiilor dezvoltarii durabile si in armonie cu mediul natural in activitatea de constructii. Ce inseamna asta?

Inseamna ca, printre altele, proiectul prevede urmatoarele:
- incurajarea folosirii de panouri solare pentru incalzire si apa calda, precum si a sistemelor de pompe de caldura;
- folosirea materialelor in constructii neagresive mediului, nontoxice, durabile si ecologice (ex. ferestre de lemn cu marca de provenienta a lemnului si specificarea nr. de replantari efectuate vezi NEN NL.);
- folosirea minima a electricitatii in incalzire, sistemul constructiv al vilelor prevazand pereti dubli de caramida cu termoizolatie de vata minerala, asigurandu-se astfel un inalt grad de conservare a energiei;
- folosirea eficienta a geamului cu randament marit HR++ - maximizarea luminozitatii naturale.

WOLSELEY A PRELUAT WOODCOTE

Grupul Woodcote il stiati pana acum ca jucator de seama pe piata materialelor de constructii, el fiind lider regional in distributia de materiale pe aceasta piata. Joi, 2 noiembrie, am fost anuntati ca a fost achizitionat de Woolsey, cel mai mare distribuitor specializat in comercializarea instalatiilor sanitare si a sistemelor de incalzire la nivel mondial si unul dintre cei mai importanti furnizori de materiale de constructii. Aceasta achizitie vine sa sustina obiectivul strategic al companiei Wolseley de a investi in parteneriate puternice care sa largeasca gama cu noi marci destinate consumatorilor din arii geografice cat mai extinse.

PROIECT REZIDENTIAL DIN CLUJ

O tendinta specifica a marcat dezvoltarea rezidentiala a zonei Clujului, caracterizata pana nu demult printr-o oferta concentrata pe apartamente in blocuri. Eliminarea taxelor de scoatere a terenurilor din circuitul agricol a determinat o regrupare a investitorilor in directia constructiilor de minicartiere de case/vile rezidentiale. In acest context a fost pus la punct proiectul ansamblului rezidential Floresti, prevazut a fi finalizat in septembrie 2007. Proiectul va oferi in total 12 case unite prin garaje, doua cate doua, cu urmatoarea configuratie: parter - hol, bucatarie, baie, living, dining, terasa, garaj, parking pentru a doua masina in fata garajului si etaj - dormitor matrimonial, dressing, baie matrimoniala cu doua lavoare, vana, doua dormitoare, baie cu dus, hol, trei balcoane.


Toate detaliile referitoare la proiectul Rivium le puteti obtine accesand site-ul www.omreal.vtparchitects.ro sau la urmatoarele numere: tel./fax: +40 269 215 663; mobil: +40 723 208 790.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul