x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câteva mii de manifestanţi la Tel Aviv pentru un acord cu Hamas privind eliberarea ostaticilor

Câteva mii de manifestanţi la Tel Aviv pentru un acord cu Hamas privind eliberarea ostaticilor

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2024   •   10:20
Câteva mii de manifestanţi la Tel Aviv pentru un acord cu Hamas privind eliberarea ostaticilor
Sursa foto: Hepta

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă seara la Tel Aviv în favoarea unei soluţii negociate pentru eliberarea ostaticilor israelieni deţinuţi de gruparea militantă islamistă Hamas, informează dpa.

Au fost exprimate, de asemenea, critici puternice la adresa prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu şi solicitări pentru organizarea de alegeri.

Protestatarii purtau bannere şi pancarte pe care scria "Negociază acum, demisionează mai târziu".

Tatăl unuia dintre ostaticii israelieni a criticat faptul că supravieţuirea guvernului pare să fie mai importantă decât ostaticii. El a cerut guvernului să fie de acord cu o încetare a focului în schimbul eliberării ostaticilor.

"Netanyahu încearcă din nou să torpileze singura şansă pe care o avem de a salva ostaticii", se arată într-o declaraţie a rudelor ostaticilor.

O ofensivă israeliană în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza ar fi o "condamnare la moarte" pentru ostatici, a subliniat fratele unui bărbat deţinut în Gaza, scrie Agerpres

×