x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Audi A3 S-Line

Audi A3 S-Line

de Sebastian S. Eduard    |    06 Feb 2009   •   00:00

Staţi bine cu nervii? Încercaţi asta acasă!



Este genul de maşină "nervoasă" ce se potriveşte perfect cu persoanele dinamice care au ceva bani în buzunar nu numai pentru achiziţia maşinii, dar şi pentru eventualele încălcări ale Codului Rutier. Pentru că, atunci când eşti la volanul unei astfel de maşinuţe, te va tenta să faci fel de fel de "nefăcute".

CALITATE. Interiorul din materiale de bună calitate, scaunele sport faţă, jenţi de 225, şasiu sport quattro coborât, piele perforată Alcantara – iată numai câteva dintre deliciile care te aşteaptă într-un astfel de autoturism full option. Dar ceea ce face toţi banii (şi credeţi-mă, nu sunt puţini) este cutia de viteze automată care, după ce smuceşte bolidul, proiectându-te în scaun, îţi provoacă o senzaţie incredibilă schimbând undeva pe la 6.000 şi ceva de turaţii pe roşu. Cât despre sunet... dacă eşti suficient de paranoic, ai senzaţia că a fost scos de un muzician al cailor putere, atât de bine sună. Cel puţin din interior. La exterior nu ştii cum se aude. Nu o vezi decât pe tanti care îşi retrage, grăbită, piciorul de pe trecerea de pietoni, scuipându-şi în sân. Piei, drace!

Noi am testat
Motorizare: 2,0L TFSI quattro 265 CP
Cutie: automată
Viteză maximă: 250 km/h
Acceleraţie: 0-100 km/h: 5,8 s
Consum: 11,8/6,7/8,5 l


NEWS

AMPERA. Opel a anunţat că revoluţionarul său autovehicul electric cu autonomie extinsă se numeşte Am-pera. Modelul Opel Ampera cu patru locuri şi cinci uşi va fi prezentat la ediţia din 2009 a Salonului Auto de la Geneva (5-15 martie). Tehnologia revoluţionară de propulsie electrică a GM, ce poartă denumirea de Voltec, funcţionează diferit faţă de alte sisteme de propulsie avansate. În cazul călătoriilor scurte, de până la 60 de km, Ampera rulează utilizând numai curentul electric de 230 V furnizat de bateria litiu-ion. Pentru distanţe mai mari, autovehiculul continuă să funcţioneze cu ajutorul curentului electric generat de un mic motor cu combustie internă.

AVENSIS. Săptămâna trecută, în România s-a petrecut prima lansare a acestui an. Toyota România a lansat cea de-a treia generaţie a modelului Toyota Avensis, în cadrul unui eveniment aflat sub semnul "tăriei de caracter", sloganul campaniei de promovare pentru noul model. Tăria de caracter a fost ilustrată de Alex Găvan, alpinist român care a escaladat trei vârfuri de peste 8.000 m.

×
Subiecte în articol: auto