x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul AUTO/Stirile zilei

AUTO/Stirile zilei

15 Dec 2004   •   00:00

16 DECEMBRIE 2004

Volkswagen - Se revine la Auto Union

Unul dintre cele mai mari concerne producatoare de automobile din lume, Volkswagen Group, studiaza posibilitatea schimbarii numelui pe care il poarta holdingul german. Astfel, nemtii ar putea reveni la denumirea istorica "Auto Union", pentru a evita conflicte intre reprezentantii marcilor pe care le reprezinta. Acestea sunt: Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lambroghini, Bugatti si Volkswagen.

Vanzari - Piata europeana e in crestere

Dupa patru ani de scaderi puternice la nivelul vanzarilor de automobile in Europa, lucrurile par sa revina la normal. Astfel, in luna noiembrie a acestui an s-a inregistrat o crestere cu 9,5% fata de perioada similara a lui 2003. In ceea ce priveste concernele, BMW a inregistrat cea mai mare crestere din aceasta perioada, cu 18,3%, iar grupul Volkswagen ramane in top, cu 12%. De asemenea, General Motors, Daimler-Chrysler, Ford, Toyota, Renault si grupul Peugeot-Citroen au crescut in topul vanzarilor, in timp ce Nissan si grupul Fiat au inregistrat o scadere importanta.

Eveniment - Mercedes scoate noul M-Klasse

Mercedes a prezentat recent imagini si detalii cu noul off-road M-Klasse, ce va fi lansat in ianuarie la Salonul Auto de la Detroit. Noul model ofera dimensiuni sensibil mai mari decat cele ale predecesorului sau, iar dotarea standard include transmisia automata in sapte trepte, suspensii pneumatice, sistem Pre-Safe si tractiune integrala permanenta. Protectia este asigurata de airbag-urile pentru sofer si pasager, airbagurile laterale, centurile de siguranta pretensionate si sistemul NECK-PRO.
×
Subiecte în articol: auto