x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul BMW introduce modelul electric de serie în 2013

BMW introduce modelul electric de serie în 2013

de Dragos Stoica    |    29 Apr 2010   •   00:00

Denumit "Megacity Vehicle", primul model electric al constructorului german va intra în producţie de serie peste trei ani, după cum a declarat preşedintele Consiliului Director al BMW AG, Norbert Reithofer. Automobilul va avea zero emisii şi va fi destinat traficului urban din marile metropole ale mapamondului.

În afara tehnologiei care este folosită sub capotă, BMW-ul electric va beneficia de alte câteva inovaţii, fiind şi cazul compoziţiei din care este realizată în mare parte maşina. Pentru ca greutatea să fie cât mai redusă fără să afecteze siguranţa pasagerilor, modelul va fi realizat din CFRP, un plastic ranforsat cu fibră de carbon.

De la jumătatea anului trecut, moment în care a lansat un program de testare la nivel mondial a unei flote de peste 600 de automobile MINI E, BMW Group a adunat o multitudine de informaţii despre utilizarea vehiculelor electrice în traficul cotidian, fiind producătorul cu cele mai multe automobile electrice în folosire.

De-a lungul fazei de testare, aproape 50 de automobile MINI E au fost livrate şi către clienţi din China de la începutul lui 2010, după ce primele modele au fost deja livrate în USA, Germania şi Marea Britanie, începând cu anul trecut.

BMW a cules primele experienţe cu privire la automobilele cu transmisie electrică în urmă cu aproape 40 de ani, datorită unei versiuni modificate a modelului BMW 1602, care a fost maşina de deschidere în probele de marş şi de maraton ce au avut loc în cadrul Jocurilor Olimpice de vară din 1972. În deceniile ce au urmat, această tehnologie de transmisie alternativă a fost ajustată prin utilizarea mai multor bancuri mobile de testare, inclusiv a revoluţionarului BMW E1.

×
Subiecte în articol: redactie