x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O nouă înșelătorie face ravagii în România! Escrocii se dau drept curieri și fură coletele

O nouă înșelătorie face ravagii în România! Escrocii se dau drept curieri și fură coletele

de Redacția Jurnalul    |    17 Mai 2024   •   11:15
O nouă înșelătorie face ravagii în România! Escrocii se dau drept curieri și fură coletele
Sursa foto: Thinkstock

Un tânăr care s-a drept curier a încercat să ridice, joi, de la un vânzător un colet care conținea un telefon de 4.400 de lei. Aceasta a fost prins de un jandarm și a fost predat polițiștilor din Bacău pentru continuarea cercetărilor.

Un tânăr de 24 de ani ar fi pretins că este angajat al unei firme de curierat și s-a prezentat la un vânzător din Bacău pentru a ridica un colet care conținea un telefon cu valoarea stabilită de vânzare de 4400 de lei.

Vânzătorul, care a postat anunțul pe un site de vânzări online, a fost contactat de o persoană care a pretins că este din Cluj și care și-a exprimat dorința de a achiziționa telefonul. În urma conversației avute, cumpărătorul urma să contacteze o firmă de curierat care urma să ridice coletul, trimițând chiar și un AWB.

„Tânărul de 24 de ani, care ar fi pretins că este angajat al firmei de curierat, s-a întâlnit cu proprietarul telefonului, dar faptul că acesta a venit fără mașină, având la el doar o copie a AWB-ului și un port-ecuson fără elemente de identificare a ridicat un semn de întrebare vânzătorului. După ce și-a manifestat neîncrederea că acesta este angajat al firmei de curierat și i-a spus că vrea să meargă la mașină, să se convingă că este a firmei, tânărul a fugit, fiind urmat de proprietar”, susțin reprezentanții Jandarmeriei Bacău.

Cei doi au trecut prin fața sediului Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, iar victima a alertat subofițerul de serviciu.

Un jandarm a pornit în urmărirea suspectului, pe care a reușit să îl rețină la câteva sute de metri distanță.

În urma controlului, asupra tânărului au fost găsite port-ecusonul și confirmarea de comandă - AWB. Jandarmii au verificat online, pe site-ul firmei, numărul de comandă și acesta s-a dovedit a fi inexistent.

Mai mult, tânărul avea un telefon mobil în care au fost descoperite mai multe conversații cu alți potențiali vânzători.

Tânărului i-au fost întocmite documentele pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de înșelătorie, iar împreună cu bunurile găsite asupra sa a fost predat polițiștilor pentru continuarea cercetărilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inselatorie escroci curieri