x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul “Bocuse d’Or Europa”

“Bocuse d’Or Europa”

de Simona Chiriac    |    Carmen Dragan    |    30 Ian 2008   •   00:00

Prima ediţie a concursul “Bocuse d’Or Europa” (campionat regional de gastronomie) se va desfăşura anul acesta în Norvegia, în perioada 1-2 iulie, la Stavanger.

Prima ediţie a concursul “Bocuse d’Or Europa” (campionat regional de gastronomie) se va desfăşura anul acesta în Norvegia, în perioada 1-2 iulie, la Stavanger. Pregătirile deja au început. În competiţie vor intra bucătari-şefi din 20 de state europene. Ei vor avea ca ingrediente principale somonul şi carnea de miel. Câştigătorul locului I va primi 12.000 de euro, cel al locului II – 9.000 de euro, iar locul III – 6.000 de euro. Concursul a fost creat în 1987 de către celebrul bucătar Paul Bocuse, cu denumirea “Bocuse d’Or”, desfăşurându-se o dată la doi ani, la Lyon. (C.D.) 

 

“Îmi era foame!”

Pentru că îi era foame, un băiat de numai 11 ani a recurs la o idee ne­aş­teptată. A comandat telefonic o pizza, aripioare de pui şi baghete cu brânză. Până aici nimic anormal. După ce a primit comada (în valoare de 35 de dolari), băiatul a ameninţat curierul cu o puşcă şi s-a făcut nevăzut. Marto­rii la incident au ajutat poliţia la prinderea micului infractor. Interesant este că mama lui era convinsă că băiatul s-a aflat în tot acest timp la şcoală. (S.C.)

 

Cursuri de gastronomie în şcolile britanice

În luna septembrie, o dată cu începerea noului an şcolar, în ­colegiile engleze, adolescenţii între 11 şi 14 ani vor urma cursuri de ­gastronomie. Scopul acestora este combaterea obezităţii, care a început să îi caracterizeze pe tineri. Ideea aparţine ministrului Edu­caţiei, care a propus ca ado­lescenţii să înveţe să pregătească preparate simple, dar sănătoase, englezeşti sau internaţionale, toate din ingrediente proaspete. În prezent, în Anglia, ­cursurile de gastronomie sunt obliga­torii doar în şcolile primare. (C.D.) 

 

Savurează-mă

Cartea lui Alex Antonioni, “Sa­vu­rează-mă”, apărută la Editura Ru­na şi care va fi lansată la 14 fe­bruarie, demonstrează că între mâncare şi iubire există o relaţie asemănătoare celei de căsătorie. Autoarea sugerează ideea că drumul spre inima unui bărbat trece fără dubii prin stomac. Ea oferă cititorului sfaturi, de la meniuri pentru cina seducţiei, de la înce­putul unei relaţii, până la reţete care să alunge monotonia. Cartea este amuzantă şi spirituală, incluzând anecdote, sugestii, afrodiziace, băuturi, cine, prânzuri, picnicuri în pat şi citate. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world