În curînd or să ne năpădească mirosurile toamnei... Miros de must, miros de pastramă de oaie, de cîrnaţi, al nelipsiţilor mititei ce se perpelesc pe grătarele încinse şi-ţi tulbură stomacul şi sufletul.
În curînd or să ne năpădească mirosurile toamnei... Miros de must, miros de pastramă de oaie, de cîrnaţi, al nelipsiţilor mititei ce se perpelesc pe grătarele încinse şi-ţi tulbură stomacul şi sufletul. Miros de stuf proaspăt şi rogojini noi de la ornamentele tarabelor. Un furnicar de clienţi care freamătă de dorinţa de a înşfăca multe dintre cele mai proaspete trufandale ale sezonului conservelor pentru iarnă. Castraveţii cu floare ademenesc funiile de usturoi, ardeii capia şi gogoşarii aruncă ocheade roşii ca semafoarele către conopidele dolofane, în timp ce vinetele îngîmfate privesc de sus la grămezile de ceapă. Pepenaşii, ca nişte pui neştiutori, caută miraţi la căpăţînile de sfeclă roşie şi ridiche neagră. Şi peste tot, plete bogate de mărar, pătrunjel, leuştean, tarhon şi cimbru îşi scutură mirosul îmbătător. Miros de toamnă!