x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    13 Aug 2009   •   00:00

La parterul blocului vecin mirosea a mâncare de vinete. Aroma era grozavă, dar îi lipsea ceva esenţial acestei mâncări, după gustul meu. Îi lipsea usturoiul!



E vorba despre o mâncărică delicioasă de vinete! Se prepară din vinete, curăţate ici-colo de coajă, tăiate rondele şi opărite cu apă sărată, apoi scurse bine. Ardei graşi tăiaţi rondele, roşii descojite, tăiate tot rondele, cinci căţei dolofani de usturoi feliaţi, sare, piper, mărar tocat fin şi, pentru cunoscători, un orez cu bobul lung, fiert separat cu condimente speciale. Într-un vas punem puţin ulei, acoperim cu felii de vânătă, presărăm câteva felioare de usturoi, apoi rondele de ardei, peste ele rondele de roşii, mărar, piper, vinete, usturoi şi tot aşa, ultimul strat să fie de roşii. Se dă la cuptor 30 de minute, la foc potrivit. Se serveşte caldă sau rece, pe un strat de orez şi cu salată de sfeclă roşie.

×
Subiecte în articol: divertisment