x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucate pentru vigoare

Bucate pentru vigoare

08 Feb 2005   •   00:00

RETETE CU ADRESA

Daca vreti ca viata dumneavoastra sexuala sa fie mai placuta, lasati macar pentru o zi grijile, iar inainte de a intra in dormitor, treceti prin bucatarie. E lucru demonstrat: ceea ce mancati are un impact direct asupra vietii de cuplu. Si asta pentru ca mancarea actioneaza asupra hormonilor si energiei fizice.

TELINA PANE CU SOS PICANT

  • Ingrediente: doua bucati telina, sare, un ou, doua linguri faina sau doua linguri pesmet, un pahar maioneza vegetala (sau sos de maioneza cu iaurt), doua bucati castraveti mici acri, marar verde tocat, ulei pentru prajit.

    Preparare: Se curata telina si se fierbe intreaga in apa clocotita cu sare. Apoi se scurge apa si se taie telina in felii groase. Se inmoaie in ou, faina sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul picant se prepara din sosul de maioneza, care se amesteca cu castravetii taiati marunt si cu mararul verde tocat. Feliile de telina prajite se pun in acest sos.

    BISCUITI CU MIERE
  • Ingrediente: 50 gr miere, doua oua, 150 gr smantana, 150 gr unt incalzit usor, 400 gr faina, un pachet zahar vanilinat, o lingurita praf de amoniac, un varf de cutit de sare.

  • Preparare:
  • Ouale batute impreuna cu mierea se amesteca bine cu untul si smantana usor incalzite, amoniacul si sarea. Se adauga faina si se framanta un aluat potrivit de moale. Se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca 20-30 minute. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, se taie dreptunghiuri nu prea mari si se asaza intr-o tava la o distanta de 2-3 cm. Se coc la foc mic.

    CARNE CU TELINA
  • Ingediente:
  • 600 gr carne, 100 gr untura sau ulei, 300 gr ceapa, o lingura bulion, o lingura faina, 600 gr telina curatata, o legatura de patrunjel verde, o jumatate de lamaie, piper, sare, 100 ml vin

  • Preparare:
  • Carnea se taie in bucati, se sareaza putin si se prajeste in untura pana capata o crusta, dupa care se scoate in alt vas. In untura ramasa se caleste ceapa taiata foarte marunt, se adauga faina si se mai tin 5-6 minute, amestecandu-se, dupa care se adauga bulionul, se stinge cu apa calduta si se lasa sa dea in fiert. Se rastoarna apoi peste carne si se fierb impreuna. Telina, spalata si taiata rondele, se prajeste in restul de untura. Apoi se adauga la carnea cu sos, se pun vinul, zeama de lamaie, piperul, sarea si se mai lasa sa fiarba 10 minute.
    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul telina