x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cabinele de duş pot fi adaptate în băile mici de bloc

Cabinele de duş pot fi adaptate în băile mici de bloc

19 Apr 2008   •   00:00

Cei care au vrut să cîştige spaţiu în micile lor băi de la bloc şi au optat în locul vechii căzi de baie pentru o cabină de duş s-au lovit de cea mai des întîlnită problemă: cabina nu se potrivea în dimensiunile mici din cauza poziţionării geamului. În mod clasic, în băile de bloc vechi, geamul existent este poziţionat deasupra căzii.

Cei care au vrut să cîştige spaţiu în micile lor băi de la bloc şi au optat în locul vechii căzi de baie pentru o cabină de duş s-au lovit de cea mai des întîlnită problemă: cabina nu se potrivea în dimensiunile mici din cauza poziţionării geamului. În mod clasic, în băile de bloc vechi, geamul existent este poziţionat deasupra căzii. Proprietarii care nu apelau la un architect sau designer, ci se lăsau pe mîna meşterilor cumpărau cabina de duş, ajungeau cu ea acasă, cînd constatau că accesul la geam nu se mai poate face, iar cabina, oricum ar fi fost mutată, ar fi obturat o parte din mica fereastră. Ce e de făcut?

 

 

Alegeţi după măsurători

Evident că cei care-şi modernizează băile nu vor apela întotdeauna la un specialist pentru calcularea exactă a dimensiunilor şi alegerea celui mai potrivit model de cabină de duş. Şi totuşi e bine de ştiut că în magazinele dedicate exclusiv placărilor ceramice şi obiectelor sanitare se poate oferi consultanţă gratis (dacă sînt cumpărate produse din ma­gazine) sau contra unui cost absolut accesibil. Iar consultanţă înseamnă că, în funcţie de dimensiunea băii, poziţia geamului şi a instalaţiilor sanitare, se poate recomanda cea mai viabilă va­riantă de cabină de duş. Greşeala multor oameni este că achiziţionează astfel de cabine din hipermarketuri, fără a avea toate măsurătorile la îndemînă, luînd în considerare numai dimensiunile de la nivelul pardoselii. Cînd vreţi să cumpăraţi o cabină de duş, trebuie să ştiţi cum va fi ea racordată la sursa de apă, dacă are nevoie de sursă electrică, cum se deschid uşile ei şi dacă panoul de comandă (cel care include bateria) se poate monta individual, fără a fi nevoie de peretele din spatele ei.

 

 

Conform dimensiunilor

Soluţia cea mai bună pentru băile mici este cabina de duş realizată pe comandă. Se pot cumpăra separat cădiţa de duş, panoul cu baterie, iar la comandă se pot realiza uşile. Există în magazine materiale uşoare şi ieftine din plastic ca alternativă mai accesibilă la sticla securizată (care este mult mai costisitoare, dar şi mai rezistentă şi elegantă) cărora li se pot monta profile pe muchii şi susţinute cu balamale speciale direct de pereţii placaţi din baie. Aşa se poate crea o cabină funcţională care să încapă în baia mică de bloc.

×
Subiecte în articol: duş