x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 6 obiceiuri la care trebuie să renunți pentru a reuși să scapi de kilogramele în plus

6 obiceiuri la care trebuie să renunți pentru a reuși să scapi de kilogramele în plus

de Anastasia Paul    |    21 Sep 2024   •   08:00
6 obiceiuri la care trebuie să renunți pentru a reuși să scapi de kilogramele în plus
Sursa foto: Hepta

Sfârșitul anului este aproape, așa că, dacă încă te chinui să slăbești, ia în considerare renunțarea la aceste obiceiuri.

Este bine să știi că greutatea nu îți determină sănătatea. Ar trebui să discuți cu medicul tău despre alte aspecte  ale stării de bine pe care să te concentrezi, în loc de pierderea în greutate. Totuși, dacă ești hotărât să slăbești, ar trebui să încerci o nouă abordare, cum ar fi găsirea unui moment optim pentru a face mișcare.

De asemenea, ar trebui să iei în considerare câteva capcane pe care să le eviți:

1. Nu mai gândi pe termen scurt
Dacă abordezi pierderea în greutate cu o atitudine pe termen scurt, s-ar putea să nu ajungi nicăieri.

Fără o abordare pe termen lung a pierderii în greutate, s-ar putea să slăbești mai multe kilograme în două săptămâni și apoi să suferi o revenirerapidă. Acest lucru este obișnuit atunci când oamenii se angajează pe diete stricte, cum ar fi dietele keto sau paleo sau fad, care promit o pierdere rapidă în greutate. În realitate, pentru majoritatea oamenilor, o dietă bine echilibrată, care include toate grupele de alimente și chiar unele delicii, funcționează cel mai bine pe termen lung.

O parte a pierderii în greutate de succes și durabilă este înțelegerea faptului că dietele la modă, exercițiile excesive și „detoxifierile” nu funcționează de obicei. Ele durează doar cât durează voința ta, și nu mai mult de două săptămâni până la câteva luni.

Nu există remedii rapide, miraculoase sau pastile magice atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Aceasta necesită dedicare pentru un plan care susține obiceiurile sănătoase pe termen lung.

Recomandarea generală pentru pierderea în greutate este pierderea a 1-2 kilograme pe săptămână. Studiile au arătat că aceasta este o modalitate eficientă de a slăbi fără a pierde prea multă apă sau țesut adipos și pentru a evita o revenire.

Cele mai bune gantere reglabile pentru antrenamentul de forță acasă

2. O mentalitate de totul sau nimic ar putea fi dăunătoare
Mulți oameni care au o atitudine pe termen scurt, se luptă și cu o mentalitate de totul sau nimic. Taie de pe listă toate alimentele procesate: fără pâine, fără paste, fără lapte, fără brânză și fără gustări. Doar pui, legume și fructe de pădure.

Este grozav până te oprești la primul raft cu ciocolată din care iei cât poți ține cu amândouă mâinile. Și le mănânci pe toate în aceeași zi, dacă poți!

Apoi te simți prost și vrei să te întorci la regimul prea restrictiv a doua zi. Acesta este un ciclu distructiv. O mentalitate de totul sau nimic te poate menține într-un ciclu perpetuu de pierdere-câștig-pierdere, ca să nu mai vorbim de rușine și vinovăție în legătură cu mâncarea.

3. Un sistem de suport mai puternic 
Prietenii care te susțin, membrii familiei și alte persoane importante din viața ta sunt esențiale pentru pierderea în greutate cu succes.

Oricât de ciudat ar părea, oamenii se minunează mereu la întâlnirile de familie sau sociale atunci când ești la dietă. 

„Asta e tot ce mănânci?” sau, "Chiar nu o să mănânci niciun desert?" sau, încărcat de sarcasm, „Data viitoare vom avea o salată”.

Nu este distractiv să fii ridiculizat sau batjocorit, mai ales pentru lucrurile  care îți pasă (cudem ar fi sănătatea ta!), așa că poate fi foarte ușor să cazi într-o capcană de a mânca -- și a bea -- de dragul vieții tale sociale. Acesta este motivul pentru care un sistem de sprijin solid este cheia pentru pierderea în greutate pe termen lung. Fără ea, călătoria se poate simți singură și intimidantă.

Dacă în prezent simți că vă lipsește un sistem de asistență, încearcă să ai conversații deschise cu prietenii, familia și partenerul tău despre asta. Le poți spune clar că nu trebuie să-și schimbe obiceiurile alimentare dacă nu vor, dar sănătatea ta înseamnă foarte mult pentru tine și ai aprecia dacă nu și-ar bate joc.

4. Fii atenta la exercițiile fizice
Exercițiile fizice ar trebui să facă parte din abordarea generală a pierderii în greutat, deoarece s-a dovedit că ajută la pierderea în greutate (să nu mai vorbim de lista lungă de alte beneficii pentru sănătate), dar este dificil să slăbești doar din exerciții fizice. Mulți oameni supraestimează numărul de calorii pe care le pot arde de la antrenamente; de obicei, este mult mai puțin decât crezi și mult mai puțin decât caloriile pe care corpul tău le arde în repaus în timpul zilei, doar menținându-ți fizicul actual.

De exemplu, un bărbat de 154 de kilograme va arde mai puțin de 450 de calorii în timpul unui antrenament intens, de o oră, de ridicare a greutăților. Poți anula cu ușurință acest efort dacă nu acorzi nicio atenție dietei. Numărul exact de calorii pe care le arzi în timpul exercițiilor fizice depinde de mulți factori, inclusiv greutatea curentă, intensitatea activității, durata antrenamentului, vârsta și compoziția corpului.

În plus, concentrarea doar pe exerciții fizice poate duce la un ciclu distructiv de exerciții suplimentare pentru a arde caloriile pe care simți că nu ar fi trebuit să le consumi. Adoptarea acestei abordări poate duce la o relație tensionată cu alimentele și exercițiile fizice, precum și cu pierderea în greutate.

Unii oameni, cum ar fi cei care au petrecut ani de zile sporindu-și masa musculară, pot mânca multe alimente bogate în calorii și nu se îngrașă, deoarece mușchii ard mai multe calorii în repaus. Chiar dacă poți să mănânci ce vrei și să slăbești sau să-ți menții greutatea, asta nu înseamnă că este sănătos pentru tine.

O dietă bogată în fructe, legume, grăsimi sănătoase, proteine ​​slabe și unele cereale integrale îți va servi cel mai bine în ceea ce privește pierderea durabilă în greutate și sănătatea. Combinată cu o rutină de exerciții consecventă, vei experimenta pierderea susținută în greutate și menținerea greutății odată ce atingi greutatea dorită.

5. Dormi mai mult, redu stresul și mănâncă mai bine
Pierderea în greutate va fi mult mai grea dacă ești stresat cronic, nu dormi suficient sau te suprasoliciți. 

Te trezești motivat și gata să profiți de ziua care începe. Ai planuri pentru o alergare după muncă, iar cina ta sănătoasă, pregătită, te așteaptă în frigider.
La câteva ore din zi, lipsa ta de somn te ajunge din urmă. Întinzi mâna pentru cafeaua de după-amiază.
Până se termină munca, ești prea obosit ca să mergi la acea alergare. Te hotărăști să o sari peste ea.
Ești obosit și poate puțin stresat sau capricios, așa că renunți la cina sănătoasă și vrei mâncare confortabilă.
Acest lucru este OK dacă se întâmplă ocazional (toată lumea merită o seară leneșă din când în când), dar pierderea în greutate va părea imposibilă dacă acest lucru se întâmplă tot timpul.

Aalimentația și exercițiile fizice sunt doar două componente ale unei vieți sănătoase care pot duce la pierderea în greutate. Deși este important, un accent prea puternic pe nutriție și exerciții fizice te poate determina să treci cu vederea alți factori la fel de importanți: somnul și gestionarea stresului.

6. Suplimentele nu pot face toate sarcinile grele
Acel supliment pentru arzătorul de grăsimi din dulapul tău cu medicamente nu va face treaba pentru tine. Anumite suplimente te pot ajuta să-ți atingi obiectivele de pierdere în greutate, dar trebuie să depui eforturi pentru ca suplimentele să funcționeze.

De exemplu, încorporarea unui shake proteic zilnic dimineața te poate ajuta să te simți mai sătul pe tot parcursul zilei, ceea ce te poate ajuta să ții pofta la distanță. Aportul crescut de proteine ​​te poate ajuta să-ți construiești musculatura, , potrivit cnet.com.

Și, nu uita! Arde mai multe kilograme decât consumi.

×
Subiecte în articol: obiceiuri silueta slabit kilograme in plus