x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cantareste-ti imunitatea!

Cantareste-ti imunitatea!

09 Mai 2005   •   00:00

TERAPII ALTERNATIVE
Stranut, nas infundat, tuse, urticarie – intr-un cuvant alergii la par de animale, praf, polen sau alimente. Homeopatia analizeaza organismul in totalitatea lui si isi propune sa trateze alergia luand in consideratie si celelalte simptome care apar.

  • de GEORGETA LICSANDRU

  • Alergiile apar acolo unde sistemul imunitar este slabit, acolo unde organismul si-a pierdut echilibrul. "Homeopatul trebuie sa ia fiecare caz si sa il individualizeze. Desensibilizarile folosite in medicina alopata amelioreaza simptomele, dar boala nu dispare. Dupa un timp, manifestarile alergice pot reaparea", arata doctorul Ioan Teleianu, presedintele Societatii Romane de Homeopatie. O data cu venirea primaverii si aparitia polenului, multe persoane, in special copii, incep sa respire mai greu, sa stranute. Lucrurile se complica si mai mult atunci cand mai apare o raceala sau o gripa. Homeopatul analizeaza toate simptomele laolalta si ii recomanda pacientului substanta corespunzatoare. "Trebuie doar sa ai rabdare, pentru ca remediile actioneaza lent sau, mai bine zis, raspunsul organismului este diferit, la unii mai rapid, la altii mai lent", arata dr. Teleianu. Un remediu la care se apeleaza in cazul alergiilor de orice natura este Carcinosinum. Unii parinti nu isi duc copilul la mare pentru ca nu se simte bine acolo, desi micutului ii place. In primele doua-trei zile petrecute pe litoral, copilul are stari de voma, apare urticaria. Acel copil s-a nascut cu o sensibilitate aparte la vaporii de sare care exista la malul marii. In consecinta, homeopatul recomanda o dilutie inalta de Natrium muriaticum (clorura de sodiu).

    CAPSUNI. Foarte multi copii au alergie la capsuni. Imediat ce au mancat aceste fructe, pielea copiilor este acoperita cu urticarie. Capacitatea de aparare a organismului are o contributie deosebita la aparitia acestor manifestari alergice. Homeopatia le recomanda acestora remediul numit Fragaria (un extras din fragi). Acesta este un fel de desensibilizare a organismului. Medicul il tine sub observatie pe bolnav, iar dupa ce trece de faza acuta se continua tratamentul cu remediul de fond al pacientului.

    FLORI. Reactiile alergice la flori apar tot anul. Alergicii palesc atunci cand se apropie de un buchet de flori, incep sa aiba dureri de cap, sa stranute. Remediile homeopatice potrivite sunt Natrium muriaticum, Phosphorus, Arsenicum. "Daca dam ca atare un remediu, asta nu inseamna ca se potriveste oricarui pacient. De aceea, remediul nu trebuie luat fara recomandarea medicului", arata dr. Teleianu.

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul