x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Chevy Cruze

de Sebastian S. Eduard    |    10 Apr 2009   •   00:00
Chevy Cruze

Un sedan care poartă în pistoane ADN de la General Motors



Chevrolet a lansat zilele trecute noua sa berlină, Cruze. Un design extrem de atractiv, spaţiu interior generos şi o nouă platformă, pe care la un moment dat se va construi şi Noul Astra, par a fi atuurile automobilului. "Obiectivul nostru a fost să fim revoluţionari, nu evoluţionişti", a declarat Kim, vicepreşedinte al Centrului de Design GM DAT din Coreea. "Este un autovehicul cu un caracter puternic, de lux şi o atitudine hotărâtă", a spus tot el.

Deşi a fost proiectată în Coreea şi se fabrică tot acolo, Cruze inspiră prin toţi porii tradiţia americană GM: este o maşină mare care inspiră respect în trafic, este mai coborâtă, mai lată şi mai lungă.

Comportamentul în trafic este şi el bun. Suspensiile sunt excelente iar
manevrabilitatea este superioară. Cei aproape 140 CP scoşi din motorul pe benzină de 1,8 l, chiar dacă nu îţi produc senzaţii de sportivitate, îşi fac pe deplin datoria. Dacă vrei mai mult, motorul de 2.0 l pe motorină va dezvolta 150 CP mulţumitori. Vestea proastă este că deocamdată motorul de 2 litri dotat cu o cutie automată nu va veni în Europa. (În schimb va sosi 2,0l manual!)

Vestea excelentă, în schimb, este că toate motoarele de pe Cruze sunt Euro 5, ceea ce înseamnă că nu va trebui să dai banii pe taxa de înmatriculare. Tentant, nu?

Noi am testat
Motorizare: 1,8 L DOHC/141 CP
Viteza maximă: 200 km/h
Acceleraţie: 0-100 km/h: 10 s
Consum: 9,3/5,3/6,8


News
LANSARE COUPE. Modelele Renault Laguna Coupe şi Megane Coupe au fost lansate luni seară în România. Laguna are drept motorizare un propulsor diesel de 1,9 litri, care dezvoltă 150 CP şi este cuplat standard la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, sau un propulsor pe benzină, de 2 litri, 170 CP, conectat la o transmisie automată cu 6 trepte. Megane Coupe are trei motorizări: 1,5dCi/ 105 CP, 1,9dCi/ 130CP şi 1,6 l/ 110 CP (benzină). La lansare au participat şi Dan Petrescu, antrenorul echipei de fotbal Unirea Urziceni, şi Radu Naum, director GSP TV.

FLOTĂ ELECTRICĂ. Mitsubishi şi Principatul Monaco au semnat o înţelegere prin care se prevede testarea unei flote de vehicule electrice i MiEV. Principatul va folosi, în interes public, vehiculele electrice oferite de Mitsubishi.
Flota de automobile i MiEV va sosi în Monte Carlo la finalul anului 2009 şi va fi oferită serviciilor publice locale din Principat ca poştă, telecomunicaţii, dar şi unor lanţuri hoteliere şi cazinouri. Modelul i MiEV va fi lansat în Japonia în vara anului 2009, în prezent fiind implicat în teste şi activităţi promoţionale în Japonia, Noua Zeelandă, Statele Unite şi Europa.

×
Subiecte în articol: auto