x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cortul pentru protecţie solară şi împotriva UV

Cortul pentru protecţie solară şi împotriva UV

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    17 Iul 2008   •   00:00

Există firme, precum Skincom, care au văzut în necesitatea protecţiei solare o afacere de nişă şi care fabrică din materiale uşoare, dar speciale o mulţime de accesorii pentru plajă şi grădină

Poate că nu sunt mulţi cei care iau în serios avertizările specialiştilor cu privire la degradarea stratului de ozon şi consecinţele acestui fenomen asupra sănătăţii oamenilor. Cert este că şi cei mai sceptici au putut observa schimbările climaterice din ultimii ani. Nu numai că este mai cald pe toată perioada anului, dar mai ales vara se simte la propriu pe pielea noastră intensitatea razelor solare. De la producătorii de cosmetice pînă la cei care fabrică materiale pentru construcţii şi finisaje, tot mai mulţi oferă produse cu protecţie solară, deoarece ei cunosc acţiunea devastatoare pe care o pot avea razele astrului nostru. Decolorarea materialelor de finisaj (tapete, vopsele), sporirea efectului de seră (la geamuri, plăci din policarbonat) sau conductibilitatea termică (pentru ziduri cînd nu sunt izolate) trebuie preîntîmpinate în condiţiile în care Europa a ajuns aproape în situaţia Australiei, unde deja de mai mulţi ani s-a constatat subţierea stratului de ozon. Un strat care ar trebui să ne protejeze împotriva razelor nocive ale soarelui, dar de care noi, oamenii în ansamblu nu prea avem grijă. Pe lîngă faptul că atmosfera se încinge, riscul apariţiei cancerului de piele, la expunderea îndelungată şi în orele de maximă intensitate solară, este tot mai ridicat. De aceea plăcerea oferită de natură şi petrecerea timpului liber în exteriorul clădirilor dotate cu aer condiţionat nu mai este ce a fost odată. Nici măcar în grădina propriei case nu se mai poate sta fără protecţie împotriva razelor UV.

 

Accesorii simple, dar eficiente

Problema protecţie împotriva intensităţii solare a dus la soluţii ingenioase, ba mai mult, chiar la deschiderea unor producţii de obiecte special dedicate petrecerii timpului liber în exteriorul casei. Există firme, precum Skincom, care au văzut în necesitatea protecţiei solare o afacere de nişă şi care fabrică din materiale uşoare, dar speciale o mulţime de accesorii pentru plajă şi grădină. Printre acestea se numără şi corturile solare, noile accesorii ale anului ce nu lipsesc din bagajul familiştilor care îşi petrec vacanţa la mare sau din grădinile mici unde nu există suficient loc pentru construcţia unei acoperitori sau foişor. Cu o greutate redusă şi un sistem rapid şi facil de ancorare, corturile de la Skincom au un mare succes pe pieţele din Italia, Spania, Germania şi Anglia. Materialele acoperitoare din care sunt fabricate garantează o protecţie solară cu factor 60 împotriva razelor UV, ceea ce le recomandă pentru toate tipurile de piele şi în orice mediu exterior pe timp de vară.

×