x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cosmetica de toamna

Cosmetica de toamna

10 Apr 2006   •   00:00

Dupa o vara caniculara si un concediu in regiuni foarte insorite, pielea noastra se deshidrateaza, indiferent daca avem un ten uscat, gras sau mixt. Iar toamna este momentul sa acordam pielii o ingrijire speciala, diferita de cea din timpul verii. Pentru persoanele cu ten normal, revigorarea pielii se limiteaza la o crema mai hidratanta decat cea folosita vara. Dar chiar si tenul gras are nevoie de creme hidratante. Dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog la Miko Palace, recomanda pentru cele doua tipuri de ten cremele cu vitamine uleioase (A si E), lanoline si petroleum.

Uscaciune

Tenul uscat, cel mai afectat de razele ultraviolete, presupune o ingrijire speciala, care nu se limiteaza la creme hidratante. Dupa lunile de vara, acest tip de ten se usuca excesiv, ceea ce favorizeaza aparitia ridurilor sau accentuarea celor existente. "Persoanelor cu ten uscat le recomand tratamente saptamanale cu masti si fiole care contin vitamine, antioxidanti si minerale. Un astfel de tratament trebuie sa dureze intre cinci si zece saptamani, in functie de gradul de deshidratare a tenului", arata dr. Viviana Iordache. Dar exista si metode mai rapide pentru a scapa de uscaciunea pielii. Puteti opta pentru injectarea in zonele afectate a unor combinatii de vitamine, minerale, aminoacizi, colagen si acid hyaluronic. Procedura se numeste mezoterapie si poate rezolva problema tenului uscat chiar si intr-o singura sedinta.

Ten cu probleme

Toamna este momentul sa acordam o atentie deosebita si tenului cu probleme. Pielea sensibila are intotdeauna de suferit la schimbarile de temperatura. Femeile cu un astfel de ten simt pielea foarte uscata toamna si iarna, au usturimi si iritatii. "Toamna nu este indicat sa schimbam gama de cosmetice daca avem o piele sensibila, ci sa optam tot pentru cele pe care stim ca tenul le tolereaza", precizeaza dr. Viviana Iordache. O alta regula ce trebuie respectata in acest sezon de catre persoanele cu ten sensibil este folosirea in permanenta a unei creme inainte de a iesi din casa, intrucat expunerea brutala la variatii majore de temperatura afecteaza pielea. Si acneea devine o problema toamna, dupa o vara in care soarele ne-a ajutat sa scapam de aceasta afectiune. Acum este sezonul in care apar explozii de acnee pustuloasa, cu puncte purulente. "Este foarte important ca tratamentele antiacneice sa fie reluate inainte de explozie, chiar la inceput de toamna", avertizeaza dr. Viviana Iordache.

PETE. Exista persoane care manifesta o sensibilitate la razele solare. La inceput de toamna, in urma bronzului pot sa ramana pete cafenii pe fata si pe corp. Afectiunea se numeste melasma si poate fi prevenita numai prin evitarea expunerii la soare. Pentru a scapa de aceasta problema, dr. Viviana Iordache recomanda peelingul chimic sau terapia cu lumina intens pulsata. Ele trebuie incepute tot in acest sezon.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul viviana iordache