x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Coupe vs Cabrio

Coupe vs Cabrio

de Sebastian S. Eduard    |    26 Mar 2010   •   00:00
Coupe vs Cabrio

Zilele trecute, BMW a lansat pe piaţă versiunile 2010 ale Seriei 3 Cabrio şi Coupe. Dacă aţi văzut pe piaţă versiunea "veche" sau sunteţi cât de cât familiarizaţi cu ea, atunci veţi recunoaşte că ar fi fost foarte dificil să mai adăugaţi ceva. Şi totuşi bavarezii şi-au ridicat singuri ştacheta şi au scos nişte facelifturi care respiră dinamism şi eleganţă fără să atenteze la versiunea de bază.

Noile versiuni Coupe şi Cabrio dispun de "angel eyebrows" care duc mai departe tradiţia farurilor "angel eyes", dar şi de alte mici retuşuri fine, care sporesc spectaculozitatea maşinii. Dar pentru că vorbim de spectacol, nu putem să nu vorbim despre motorul 335i, vârful de gamă atât pentru versiunea Coupe, cât şi pentru Cabrio. Cea de-a doua generaţie Twin Power Turbo reuşeşte să "stoarcă" un consum mediu de 8,4 litri dintr-un motor care dezvoltă nu mai puţin de 306 CP şi atinge suta în 5,4 secunde (5,6 pentru Cabrio).

DE SENZAŢIE!
Aflat la bord, dacă nu decapotezi maşina, nu poţi să spui că diferenţele dintre cele două versiuni sunt substanţiale. De fapt şi detaliile tehnice merg mână în mână, ţinuta de drum este aproape identică - poate un plus de rigiditate în versiunea Coupe, nesemnificativ am zice. Bavarezii au explicat că au optat pentru un hard top în urma unui sondaj de opinie realizat în rândul clienţilor, aşa că până la urmă este o chestiune pur estetică dacă vei opta pentru una dintre cele două variante.

×
Subiecte în articol: auto