x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Cu politetea la promenada

Cu politetea la promenada

18 Ian 2005   •   00:00

UNDE FUGIM DE ACASA

VANDA IONITOIU

La restaurant, daca vrei sa te simti bine, importanta e atitudinea
Traim in secolul luminii si al vitezei, unde chiar si pregatitul cinei este o pierdere de timp, din moment ce poate fi gasit un surogat. Si cea mai buna solutie este cina in oras. Obicei tot mai frecvent, de altfel, dar nu cu totii stim care sunt regulile esentiale de conduita si de bun-simt. Ca doar nu putem sa ne facem aparitia in restaurant cu o pereche de blugi si un rucsac in spinare! Riscam sa ramanem nu doar cu burta goala, ci si cu o amenda in buzunar. PENTRU EL. Bunele maniere se cunosc chiar de la intrare. Chiar daca doamna are intaietate in majoritatea situatiilor, de asta-data barbatul intra primul. Gestul este menit sa o fereasca pe scumpa lui insotitoare de privirile indiscrete ale celorlalti, cautand in acelasi timp o masa libera. O data cu sosirea la masa, domnul trebuie sa aiba grija ca partenera lui sa se aseze prima, tinandu-i scaunul. Abia apoi se poate aseza si el in... nu, nu in lateral domnilor, ca doar nu vreti sa o sufocati pe biata fata cu prea multa dragoste. Cel mai indicat este sa alegeti locul din fata ei, unde contactul vizual este direct. PENTRU EA. Din moment ce primul pas... in restaurant, evident, a fost facut de sexul tare, dumneavoastra nu va ramane decat sa va bucurati in liniste la masa. De ce in liniste? Pentru ca nu este frumos sa radeti prea galagios, chiar daca vreti sa-i lasati impresia unei persoane lipsite de prejudecati. Se va convinge cu siguranta de discretia dumneavoastra daca ii veti arunca un zambet misterios si o privire galesa. Nu asezati servetul pe genunchi! Chiar daca tineti la fusta abia cumparata, folositi-l doar la stergerea gurii. Iar la final, drept lovitura de gratie, daca vreti sa-l dati gata pe cavalerul care va insoteste, alegeti o tinuta eleganta, dar simpla, fara prea multe accesorii. Pastrati pentru alta seara rochia decoltata cu care ardeati de nerabdare sa va mandriti. Faceti din orice intalnire o bucurie, dar atentie: depinde numai de noi daca iesirea la o masa in oras va fi una singulara sau se va transforma intr-o serie de momente unice.

INSPIRATE
Nu acceptati o intalnire in oras cu o persoana in preajma careia nu va simtiti in largul dumneavoastra. Daca vreti o seara de neuitat, aveti mare grija cum va alegeti compania! Este pacat sa ramaneti cu amintiri neplacute.

SFATURI
PRECAUTIE. Cum nu degeaba se spune ca ziua buna se cunoaste de dimineata, faceti din timp o rezervare la un restaurant bun. Nu trebuie sa lasati surprizele neplacute, cum ar fi imposibilitatea de a gasi un loc liber la restaurantul preferat, sa va strice seara.

RESPECT. Incercati pe cat posibil sa respectati obiceiurile fiecarui local. Daca va asteapta un chelner sa va conduca catre masa, nu treceti pe langa el ca si cum n-ar exista, in virtutea impulsului "stiu si eu drumul".

ATENTIE. Daca restaurantul are si garderoba, nu va sfiiti s-o folositi. Este o jignire adusa locului in care urmeaza sa mancati daca puneti hainele pe spatarul scaunului.

CALM. Stim cu totii ca a gresi e omeneste. Asa ca nu discutati micile neplaceri pe care le aveti cu chelnerul de fata cu clientii. Adresati-va sefului de sala sau patronului.

Click pentru a mari imaginea

PLACERE. Comanda este una din responsabilitatea barbatilor. Insa pe pamant exista si legea compensatiei, asa ca pe capul dumneavoastra, domnilor, cade placerea degustarii vinurilor.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul