PRECAUTIE. Cum nu degeaba se spune ca ziua buna se cunoaste de dimineata, faceti din timp o rezervare la un restaurant bun. Nu trebuie sa lasati surprizele neplacute, cum ar fi imposibilitatea de a gasi un loc liber la restaurantul preferat, sa va strice seara.
RESPECT. Incercati pe cat posibil sa respectati obiceiurile fiecarui local. Daca va asteapta un chelner sa va conduca catre masa, nu treceti pe langa el ca si cum n-ar exista, in virtutea impulsului "stiu si eu drumul".
ATENTIE. Daca restaurantul are si garderoba, nu va sfiiti s-o folositi. Este o jignire adusa locului in care urmeaza sa mancati daca puneti hainele pe spatarul scaunului.
CALM. Stim cu totii ca a gresi e omeneste. Asa ca nu discutati micile neplaceri pe care le aveti cu chelnerul de fata cu clientii. Adresati-va sefului de sala sau patronului.
PLACERE. Comanda este una din responsabilitatea barbatilor. Insa pe pamant exista si legea compensatiei, asa ca pe capul dumneavoastra, domnilor, cade placerea degustarii vinurilor.