x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Din altă galaxie: BMW i8 Spyder

Din altă galaxie: BMW i8 Spyder

05 Apr 2012   •   19:15
Din altă galaxie: BMW i8 Spyder

Dupa prezentarea BMW i3 Concept si BMW i8 Concept in toamna anului trecut, BMW Group prezinta acum si BMW i8 Concept Spyder, care va fi lansat la Salonul Auto de la Beijing, la sfarsitul lunii aprilie. Cel de-al treilea model BMW i combina conceptul emotional al unui model deschis, sportiv, cu eficienta oferita de mobilitatea electrica. Prin combinarea designului ultrausor inteligent si a tehnologiei hibrid revolutionare, BMW i8 Concept Spyder detine performantele autentice ale unei automobil sport, in timp ce consumul de combustibil este similar cu cel al unei compacte de oras.
Unele din cele mai spectaculoase elemente de design ale BMW i8 Concept Spyder sunt usile pivotante in sus si prezenta a doua trotinete electrice sub hayonul transparent. Masina sport se bazeaza pe arhitectura inovatoare LifeDrive (sasiu din aluminiu si caroserie din fibra de carbon), ea insasi sustinuta de o constructie modulara usoara si de utilizarea unor materiale avansate ultrausoare. BMW i8 Concept Spyder este un hibrid plug-in propulsat de o transmisie eDrive care combina un motor electric foarte performant cu un motor cu ardere interna, pe benzina. Acumulatorul litiu-ion, poate fi reincarcat intr-un interval de timp foarte scurt de la orice sursa casnica de curent. Masa redusa a automobilului, centrul de greutate coborat, la care se adauga puterea totala a sistemului de pana la 260 kW (354 CP), promit calitati dinamice de invidiat. Viteza maxima la care ajunge Spyder este de 250kmh (limitata electronic), bolidul ajungand la 100kmh in nu mai mult de 5 secunde.


A inceput SIAMB 2012
Saptamana asta a inceput la Bucuresti SIAMB 2012. Pentru ca salonul este organizat in Sectorul 5 primii 3.500 de vizitatori din sectorul 5 vor avea intrare libera iar premiul cel mare, desemnat in urma unei tombole, este..nu o masina, ci 1.000 de litri de carburant. In rest – masini cat vezi cu ochii, de cumparat sau doar de privit. Opel vine cu Ampera – Masina Anului 2012 in Europa, Chevrolet cu cei 432 CP de pe Camaro iar AutoKlass ne propune Mercedes-Benz SL-Class Roadster. Forza Rossa, va participa la SIAMB 2012 cu mai multe modele, printre care Lotus Evora, Lotus Exige S si Lotus Elise. Autoasia va participa la SIAMB 2012 ca reprezentant al marcilor coreene Kia, Hyundai, Samsung. Avia Motors prezinta Skoda Fabia, Skoda Octavia Tours, Skoda Octavia (cel mai bine vandut model de import in anul 2011) si Skoda Superb. Alto Syncro ofera modelele Seat Ibiza si Seat Leon la preturi special reduse pentru vizitatorii-clienti. In zona moto, la standul Ducati vom da de Streetfighter ("doar' 132 CP la o greutate de 169kg) iar la MotoBoom vom vedea marcilor Triumph, Bombardier, Suzuki, Kawasaki si Yamaha.

×