Circa 1.000 de producători de alimente, reprezentând mai puţin de 7% din numărul total de 14.941 de unităţi, respectă standardele europene, iar alţi 10.750 trebuie să îşi îmbunătăţească condiţiile de procesare pentru a fi în continuare acceptaţi.
Circa 1.000 de producători de alimente, reprezentând mai puţin de 7% din numărul total de 14.941 de unităţi, respectă standardele europene, iar alţi 10.750 trebuie să îşi îmbunătăţească condiţiile de procesare pentru a fi în continuare acceptaţi.Am închis deja 3.183 de unităţi din industria alimentară care nu îndeplineau normele UE şi, cu siguranţă, nu toţi cei 10.750 de producători vor putea să adopte normele de siguranţă alimentară prevăzute, a declarat ieri Marian Avram, preşedintele demisionar al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare.În cazul producătorilor şi procesatorilor de lapte, din cele 278 de unităţi existente, 96 respectă legislaţia europeană, însă doar 17 pot vinde produsele în UE.